Re: opravné DPH
A vlastně ještě jedna otázka, jaký je rozdíl mezi opravným přiznáním a dodatečným. Zjistila jsem chybu v řádku 3 a 43, tedy při pořízení zboží z EU, utekla mi jedna faktura. Na daňovou povinnost to vliv nemá, na obou řádcích je stejná částka, ale opravit to musím. Tak teď nevím jestli ale asi dodatečným jen s tímto rozdílem, že ?
Pracuji s programem pohoda.
Díky. Jana
Pokud se jedná jen o "chybu" vůči EU, tak je zcela zbytečné podávat dodatečné.
http://www.ucetni-portal.cz/uplatnovani-sankce-podle-104-zakona-c-235-2004-sb-o-dph-215-v.html
Jde o to, že jsem fakturu zaevidovala i ve správném období, ale omylem jsem uvedla kurz 1 v systému. A tudíž mi v přiznání naskočilo do řádků "EU" ve špatné hodnotě.
Tak teď nevím, jak to nejlépe udělat, abych to srovnala.
Jde i o to, aby to sedělo s intrastatem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
11. 6. 2012 8:11
Dobrý den,
poprvé podávám opravné DPH a chci se ujistit, že je správně, že se v přiznání uvádějí všechna data jako při řádném přiznání, jen se mění řádek, který opravuji.
Děkuji předem za radu.
Jana