Re: ELDP odesláno poštou
U nás jsme to v minulosti tak dělali, dali jsme jim ELDP, paní zkontrolovala a vrátila 1x zpět, ale někdy to trvalo i skoro celý rok :-)
Ani se nedivím, že mají na OSSZ spoustu práce, když po nich chcete ještě takovouhle naprosto zbytečnou. Nevím, na co potřebujete mít evidenčáky podepsané a orazítkované od OSSZ, stačilo by je tam buď odnést a nechat si orazit seznam předaných ELDP nebo poslat doporučeně. Zavolejte si tam a domluvte se, zda vám je vůbec někdy budou razítkovat a posílat zpátky, ať nečekáte zbytečně. Vy byste je totiž měla jednak dát zaměstnancům a jednak mít u sebe založené kopie, podepsané od zaměstnanců.
Kopie nemají na OSSZ co dělat. Kromě toho, v době, kdy denně dojde (a lidi donesou) několik stovek ELDP (konec května), není v ničích silách tyto ELDP průběžně kontrolovat, zapisovat a ne tak ještě vracet kopie. ELDP se zapisují a kontrolují průběžně. Když pošlete ELDP doporučeně, je povinností úřadu je doporučeně vrátit. Je s tím hrozného papírování, průvodní dopisy, čísla jednací... Potvrzují se pouze seznamy. Navíc: i když Vám úřednice kopie potvrdí a stalo by se, že originál nebude v Praze na ČSSZ načtený, stejně (i když je to blbé) by musel zam-tel udělat ELDP znovu (OSSZ nemá k dispozici vyměřovací základ).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
11. 6. 2012 11:35
Dobrý den,
nevíte, jak dlouho může trvat než se mi vrátí potvrzené ELDP za rok 2011 z OSSZ? Zasílala jsem doporučeně a každé ELDP mělo 2 kopie vždy s razítkem potvrzenou kopii vraťte prosím zpět. Zasílala jsem v termínu, ale stále se mi ještě nevrátili, tak nevím, jak dlouho mám ještě čekat.
Děkuji B.