Re: ELDP odesláno poštou
U nás jsme to v minulosti tak dělali, dali jsme jim ELDP, paní zkontrolovala a vrátila 1x zpět, ale někdy to trvalo i skoro celý rok :-)
Ani se nedivím, že mají na OSSZ spoustu práce, když po nich chcete ještě takovouhle naprosto zbytečnou. Nevím, na co potřebujete mít evidenčáky podepsané a orazítkované od OSSZ, stačilo by je tam buď odnést a nechat si orazit seznam předaných ELDP nebo poslat doporučeně. Zavolejte si tam a domluvte se, zda vám je vůbec někdy budou razítkovat a posílat zpátky, ať nečekáte zbytečně. Vy byste je totiž měla jednak dát zaměstnancům a jednak mít u sebe založené kopie, podepsané od zaměstnanců.
Kopie nemají na OSSZ co dělat. Kromě toho, v době, kdy denně dojde (a lidi donesou) několik stovek ELDP (konec května), není v ničích silách tyto ELDP průběžně kontrolovat, zapisovat a ne tak ještě vracet kopie. ELDP se zapisují a kontrolují průběžně. Když pošlete ELDP doporučeně, je povinností úřadu je doporučeně vrátit. Je s tím hrozného papírování, průvodní dopisy, čísla jednací... Potvrzují se pouze seznamy. Navíc: i když Vám úřednice kopie potvrdí a stalo by se, že originál nebude v Praze na ČSSZ načtený, stejně (i když je to blbé) by musel zam-tel udělat ELDP znovu (OSSZ nemá k dispozici vyměřovací základ).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 6. 2012 11:35
Dobrý den,
nevíte, jak dlouho může trvat než se mi vrátí potvrzené ELDP za rok 2011 z OSSZ? Zasílala jsem doporučeně a každé ELDP mělo 2 kopie vždy s razítkem potvrzenou kopii vraťte prosím zpět. Zasílala jsem v termínu, ale stále se mi ještě nevrátili, tak nevím, jak dlouho mám ještě čekat.
Děkuji B.