Re: Pracovni uraz
Pokud nemůžete dále vykonávat svou práci vzhledem ke zdravotnímu stavu způsobenému prac.úrazem (dle posudku lékaře) a zaměstnavatel nemá pro Vás vhodné místo, může Vám dát výpověď dle § 52 odst.d). Zde platí, že Vám musí dát 12 měsíční odstupné- § 67 odst.2 ZP. Doplácení do průměrného výdělku má v kompetenci Kooperativa, která Vám vyplácela odškodnění za pracovní úraz. Zkuste se zeptat tam, co byste případně potřebovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 6. 2012 16:21
Dobrý den , chtěl bych se zeptat zda-li mám nárok aby mi zaměstnavatel doplacel penize do meho průměrneho platu kdyz jsem v invalidnim duchodu prvniho stupne a bylo to vse za příčiněno pracovním úrazem se zakazem vykonávání současné práce to znamená jesli když mi chodí duchod třeba 4000 KC jesli zaměstnavatel je povinen mi doplatit do tech cca 12000 KC prumerneho platu a zdali me muze vyhodit z prace bez toho abych neco dostal a pak nakonec byt o zebrote s 4000 KC ubec nevim co mam dělat ....