Re: Daň po úplatnění bonusu
jestli, že víte, že přeplatky na daních z ročního zúčtování budete těžko oděčítat z měsíčních záloh, bylo by lepší požádat Fú o vrácení celého vyplaceného ročního zúčtování a o měsíční bonusy můžete také měsíčně žádat FÚ, na toto je na stránkách mfcr. cz tiskopis
Je to poprvné, firma zrušila pracovní místa, zkrátila úvazky, proto mi to vyšlo do mínusu, jen teď nevím jestli přičíst k těm 13178 kč, nebo ne? Nyní už vím, že to bude vycházet do mínusu, tak požádáme o vrácení daně, ale u těchto výplat nevím a spěchá to. Moc děkuji!
O měsíční bonus - tedy těch 936,- si požádáte na žádosti:
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/116.html?year=0%C2%93
O přeplatky z RZ 13178,- si podejte klasickou žádost např. napsanou ve wordu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
11. 6. 2012 18:42
Prosím o radu, daňová záloha 1470,- mínus bonus na dítě 2406,-, daň -936,-? Uplatňujeme odečet z ročního zúčtování daně - zbývá ještě 13 178 kč. Mám nyní k tomuto zůstatku připočítat těch 936 kč? Takže si můžeme daň ponížitovat ještě o 14114,- kč?Prosím úplně jsem se v tom zamotala.