Re: Základ pro výpočet MD
Zákon č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění
§ 19
odst.3) U zaměstnankyně, které za trvání téhož zaměstnání vznikl nárok na další peněžitou pomoc v mateřství z tohoto zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte, se za denní vyměřovací základ považuje denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet předchozí peněžité pomoci v mateřství, pokud je vyšší než denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet další peněžité pomoci v mateřství; přitom se porovnávají denní vyměřovací základy před jejich úpravou podle § 21.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
11. 6. 2012 18:42
Dobrý den, chci se zeptat, po 3leté RD jsem nastoupila opět tděhotná zpět do zaměstnání, kde budu do nástupu na další MD cca 5 měsíců. Chci se prosím zeptat(nastoupím ji do 4 let věku mého prvního dítěte), jeslti se mi MD může počítat z předešlého průměrného výdělku (před 1.dítětem) pokud to bude pro mě výhodnější, nebo tohle platí jen, pokud bych byla třeba na nemocenské? Děkuji mnohokrát