Re: Základ pro výpočet MD
Zákon č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění
§ 19
odst.3) U zaměstnankyně, které za trvání téhož zaměstnání vznikl nárok na další peněžitou pomoc v mateřství z tohoto zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte, se za denní vyměřovací základ považuje denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet předchozí peněžité pomoci v mateřství, pokud je vyšší než denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet další peněžité pomoci v mateřství; přitom se porovnávají denní vyměřovací základy před jejich úpravou podle § 21.
Re: Základ pro výpočet MD
Děkuji mnohokrát,jen prosím ještě, kdybych náhodou omarodila a byla tedy na nemocenské, platí to asi také že?díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 6. 2012 18:42
Dobrý den, chci se zeptat, po 3leté RD jsem nastoupila opět tděhotná zpět do zaměstnání, kde budu do nástupu na další MD cca 5 měsíců. Chci se prosím zeptat(nastoupím ji do 4 let věku mého prvního dítěte), jeslti se mi MD může počítat z předešlého průměrného výdělku (před 1.dítětem) pokud to bude pro mě výhodnější, nebo tohle platí jen, pokud bych byla třeba na nemocenské? Děkuji mnohokrát