Náležitosti přijaté faktury

• (neregistrovaný)

11. 6. 2012 19:43

Ahoj,

chtěl jsem ještě vědět jaké jsou náležitosti přijaté faktury.
    Vím, že tzv. košilka - ovšem co vše je její součástí? Navíc zde někdo psal, že není nutné na každou přijatou fakturu dávat košilku, že je možné třeba jednou měsíčně vytisknout sjetinu košilek a tu si založit pro případnou kontrolu.

Je to tak možné nebo ne? A jsou ještě nějaké další povinnosti, které na faktuře musí být?

Dík!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 6. 2012 22:20

Mirča4 (neregistrovaný)

Re: Náležitosti přijaté faktury
      Já žádnou "košilku" nedávám - mám razítko, kterým to orazítkuji /Kč md/dal
      no azáleží na babě na FU, protože každý chce něco jiného a Vy si přečtěte zákon o účetnictví, prootže Vy se musíte umět obhájit při nějakých výtkách...

• 12. 6. 2012 8:04

DM (neregistrovaný)

Mám nepovinný audit ve třech firmách ...a několik let mám na faktuře v rožku podpis odpovědné osoby za obchodní případ a pak jednou měsíčně vyjedu a založím sjetinu se zaúčtováním faktur a tu založím nahoru. A to je vše co mám k fakturám .....nikdy nebyla žádná připomínka. A FU byl na kontrole v jedné z firem také letos ....taky žádná připomínka. Vše ok.

• 12. 6. 2012 21:33

MíšaF (neregistrovaný)

taktéž košilku nedávám, jen na faktuře podpis odpovědné za formální správnost a 1x ročně tisknu z účta pouze rozúčtování jednotlivých faktur a jak auditorům, tak i FÚ toto stačí

• 12. 6. 2012 21:39

VH2 (neregistrovaný)

Děkuji za pozitivní informace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).