Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
11. 6. 2012 23:29
Dobrý den,
prosím vás potřebuji poradit, jelikož jsem pravděpodobně špatně udělal přehled o příjmech a výdajích OSVČ za 2011.
Mamka je OSVČ a výdaje uplatňuje procentem 40%.
V příloze 1 DAP 2011 vyšlo po uplatnění paušálních výdajů daňový základ 253tKč ze živnosti.
Mamka ještě pracovala v potravinách na dohodu a po vyčerpání 150hodin, na zkrácený prac. poměr. Obchod vystavil Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závis. činnosti.... a vyšel základ daně 60tKč.
Růžovka byla podepsaná, obchod uhradil všechny odvody.
V DAP v druhém oddíle na paragrafu 6-10 jsem vyplnil jak těch 60tisíc z obchodu tak těch 253tisíc z OSVČ. Po sem je to správně.
Ovšem dále jsem asi udělal chybu:
Do přehledu o příjmech a výdajích pro ČSSZ- "Přehled o příjmech a výdajích OSVČ za rok 2011", jsem dal daňový základ 313tisíc což je součet i toho příjmu z pracovního poměru v obchodě, tak i příjmu ze živnosti.
Měl tedy daňový základ pro výpočet pro ČSSZ být jen těch 253tKč z živnosti?
Děkuji za pomoc
Martin