Realitní makléř-švarc?

• (neregistrovaný)

12. 6. 2012 8:45

Dobrý den,pročetla jsem snad stovky článků o švarcsystému,ale teď stejně potřebuju poradit, resp. přesvědčit. Přítel má jít pracovat jako realitní makléř do realitní společnosti, ale vezmou ho pouze na ŽL. Jsem přesvědčena,že je to švarcsystém,ale možná existují v některých případech výjimky, např. finanční poradce, pojišťovací agenti,.... realitní makléři ??????? Moc všem děkuji za rady a odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2012 10:19

pája

Re: Realitní makléř-švarc?
      pokud bude dělat jen pro tu jednu RK, v jejích prostorách, jejich tel., azto atd., tak skutečně jde o švarc.Taky je otázka, jakou smlouvu s ním hodlají vůbec uzavřít, to nepíšete.

• 12. 6. 2012 10:41

Dáňa (neregistrovaný)

Ano, přesně jak píšete. Včera byl na pohovoru, dnes na "obhlídce", kde mu je konkrétně vysvětleno, co a jak by měl dělat, takže výsledek zatím nevím. Až se dozvím, ozvu se.

• 12. 6. 2012 17:25

Vladík (neregistrovaný)

Ve většině realitek dělají makléři na ŽL- nikdo to tam zatím neřeší, přístup typu- "dělají to tak všichni, tak je to v pořádku", je fakt, že když nic neprodají, tak nemají žádný příjem, aspoň ti, co znám dostávají % z prodané nemovitosti. Ale že to v řadě případů je typický švarc, o tom žádná....

• 15. 6. 2012 10:54

Dáňa (neregistrovaný)

Já vím.Tak zatím je to ve fázi takové, že dostane DPP,ale to taky není trvalé řešení. Ale vzhledem k tomu, že byl ode mě naočkován a stále jim tvrdil,že je to švarc, tak má mít ve středu sezení s nějakým jejich právníikem, který mu prý vysvětlí,že to švarc není.Moc ráda bych u toho byla.Snad mi to pak bude přesně reprodukovat,abych vás mohla informovat, jakým způsobem to míní obhájit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).