Změna nebo dodatek - prosím páju

• (neregistrovaný)

12. 6. 2012 11:09

Můžete mi poradit, když měním smlouvu - má se to nazvat vždy Dodatek ke smlouvě?

Jde mi o to, pokud se pouze mění něco již dojednaného (např. částka), zda i tak se to má nazvat Dodatek anebo v takovém případě jinak (Změna?).

Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2012 11:40

jaba (neregistrovaný)

Re: změna nebo dodatek - prosím páju
      Pokud se mění něco dojednaného, jde o dohodu o změně pracovní smlouvy. Pokud něco dáváte navíc, pak je to dodatek k PS. Doporučuji nemít v PS mzdu. Ta bude součástí mzdového výměru a pak již jen měníte mzdový výměr od určitého data.

• 12. 6. 2012 11:54

zdv (neregistrovaný)

nejde o pracovní smlouvu
      Děkuji, ale nejde mi o pracovní smlouvu, ale o smlouvu o podnájmu a o smlouvu o funkci jednatele.

• 12. 6. 2012 12:41

Katka2 (neregistrovaný)

Re: nejde o pracovní smlouvu
      Ono je to vcelku jedno, jak to pojmenujete. U smlouvy je rozhodující obsah, ne nadpis, ten ani nemusí být žádný.

• 12. 6. 2012 13:29

pája

Re: nejde o pracovní smlouvu
      Tazatelce:
      blbostí výše si nevšímejte. Pokud máte uzavřenu JAKOUKOLIV smlouvu (pracovní, nájemní, obchodní...), tak zásada práce se smlouvami č. 1 zní, že jakákoliv změna nebo doplnění obsahu smlouvy se činí vždy dodatkem, označeným pořadovým vzestupným číslem, aby bylo jasno, kolik dodatků(změn) bylo vlastně zpracováno, každý dodatek by měl obsahovat identifikaci smluvních stran, odkaz na původní smlouvu, a být podepsán za smluvní strany s uvedením datumu podle dne, kdy která smluvní strana podepsala.
      Pokud někdo pracuje se smlouvam,i v duchu, jaký je popsán výše, tak se většinou dostane do situace, že neví, kdo, kdy a kolik změn/doatků vlastně podepsal, který je platný, který něco zrušil nebo byl zrušen, a v případě jakéhokoliv sporu o stav vzájemných závazků dojde dosituace, že nbude schopen svá práva uplanit a obhájit. Takže vždy doatek, očíslovat a v něm uvést, proč je vlastně zpracován. Toto není niákde zákonem uloženo, ale vyplývá to z letité právní praxe a každý rozumný právník Vám toto jen potvrdí.

• 12. 6. 2012 18:16

zdv (neregistrovaný)

pane Pájo, jste svělý, přeju hezký večer
      Moc děkuji za vyčerpávající odpověď. Ano, to mi připadá logické a velmi šikovné pro práci. Budu to tak dělat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).