Re: zapomenutá nedobytná pohledávka
Prosím alli, já jsem myslela jestli bych v roce 2011
mohla uplatnít 100% jsou to faktury každá do 30000,-Kč od různých odběratelů. Ale nevím jestli to jde když minulá léta nebyly tvořeny účetní oprávky. A ještě prosím jednu radu. Od jednoho odběratele mám 7 faktur kolem 12 000,-Kč mohu dát dvě a dvě aby mi to vyšlo do 30000,-, uplatnit 100% a jednu dát 20%. Díky za radu a Váš čas, moc mi to pomůže. Radíte moc dobře.
Re: zapomenutá nedobytná pohledávka
Pokud Vám program umožní, aby datum vystavení dokladu na vytvoření daňové OP dle §8c byl rok 2011 a ne rok 2012, můžete zaúčtovat na 558/391. Nevadí, že jste v minulých letech netvořili OP. Musíte ji ale vytvořit např. v 11/2011 a zrušit a provést daňový odpis v 12/2011. Nemůžete dát dvě a dvě, celkem za 1 odběratele to musí být 30 tis., takže Vám se do toho limitu vejdou jen 2 kolem 12 tis. K ostatním můžete ještě vytvořit 20% daňovou OP. Abyste mohla udělat daňový odpis ve výši 20% (tj. do výše OP), musíte doklad na zrušení 20% OP a odpis pohledávek vystavit před 27.5.2012.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 6. 2012 12:00
Prosím o radu. Převzala jsem účetnictví s.r.o. kdy jsem objevila 3 pohledáky splatné 27.5.2008, v hodnotě do 30 000,-Kč a nebyly k tomu nikdy vytvořeny účetní ani daňové opravné položky. Co s tím mohu nyní udělat. Zpracovávám rok 2011. Moc děkuji za radu.