Re: Manko za svěřené peníze
Stále málo podrobností, takže jen obecně:
Jestliže osoba odpovědná za peníze odchází na MD(nevím, zda jste Vy jednatelem nebo některým z řídících prac. s.r.o.), tak musí stat. orgán nebo jím pověřený zam-nec řešit zástup. měl by být uzavřen např. dod. PS se zastupující prac., kterým by převzala povinnosti s tím spojené. Současně by měla být s ní uzavřena dohoda o odpovědnosti za svěřené hodnoty, ze které pak odpovědnost při schodku bude vycházet.Pokud tak bylo učiněno, tak po zjištění schodku by s pachatelkou té věci měl být po inventuře a zjištění schodku sepsán zápis, jak k němu došlo, zda si je vědoma způsobu nebo důvodu schodku a své odpovědnosti schodek uhradit.Je-li tento zápis zpracován, tak máte jasno a můžete přistoupit k sepsání uznání závazku uhradit škodu a po dohodě s pachatelkou tam uvést splátkový kalendář, kde bude uvedena výše jedn. splátek a termíny, nezapomeňte na závazek uhradit zbývající část škody-schodku jednorázově v případě ukončení PP. Pak už jen zbývá sledovat zbývající výši závazku až do úplné úhrady.
Otázku další odpovědnosti, např.. trestní, musí rozhodnout firma, resp. valná hromada. Toť asi vše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
12. 6. 2012 13:39
Dobrý den,
když jsem šla na mateřskou, tak jsem svěřila počítaní tržeb a odvod hotovosti do banky zam-ci (rodina). Nyní po kontrole jsem zjistila, že ji chybí skoro 180 tis.
Nemá problém se splácením této částky, ale nevím, jak zformulovat přiznání manka, splátkový kalendář, aby to bylo právně dobře. Nevíte prosím, kde bych něco o tom našla? Děkuji