Re: Živnostník a DPP
Hlavně jsem chtěla vědět jestli může u jedné firmy pracovat na základě dohody o provedení práce a na jinou zakázku u téže firmy vystavit fakturu na základě smlouvy o dílo??? Jak to chtějí kontroloři hned kontrolovat, když má firma externí účetní, která nemusí být vždy ihned k dispozici??? Eva
Re: Živnostník a DPP
Pokud bude náplň práce stejná jak na dohodu tak na smlouvu o dílo, tak si myslím, že ne. Naši zaměstnanci nám také nemohou fakturovat za stejnou práci, přesto, že mají ŽL - bylo by považováno za závislou činnost. Ale je to pouze můj názor :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 6. 2012 13:50
dobrý den, pročítám tady již dva dny a nevím jestli špatně hledám, ale nic jsem nenašla, proto prosím o radu.
Předpokládám, že živnostník může pracovat na dohodu o provedení práce a může podepsat daňové prohlášení u jednoho zaměstnavatele. Vznikne mu tak souběh závislé činnosti a smostatně výdělečně činné. Může však na některé zakázce pracovat na základě DPP a na jiné pro stejnou firmu fakturovat na základě smlouvy o dílo??? Jak kontroloři kontrolují švarc ?? Všichni zaměstnanci u sebe mají pracovní smlouvy, případně dohody a to pak jedou kontroloři hned do kanceláře za účetní a chtějí vidět evidence docházky, zpracované mzdy,…. když se dohody do 10tisíc nikam nehlásí??? Předem moc děkuji za rady, případně komentáře. Eva