Re: Mzda nižší než dle smlouvy
no to jsem udělala, ale do března měla zaměstnankyně plat 4000 Kč a od dubna má 12000 a když ji vypočítám mzdu a dovolenou z průměru za 1Q tak mi vyšlo 11000 Kč a já se ptám jestli to tak můžu nechat a nebo ji doplatit do 12000 Kč podle smlouvy
Re: Mzda nižší než dle smlouvy
Tak znova: ve smlouvě má peníze, které má dostat za odpracovaný čas. Náhradu za neodpracovaný čas (tj. náhradu za dovolenou) platíte průměrem, který je platný v květnu (čili tím, který byl spočítaný z výdělků a odpracovaných hodin v lednu až březnu). Každý den dovolené jí zaplatíte tolik hodin, jak dlouhou měla mít ten den směnu (takže místo např. 4 hodin zaplatíte 6 hodin).
Je možné, že celková mzda pak bude nižší (může být i vyšší, to opravdu záleží na tom hodinovém průměru). Těch 12 tis. by jí náleželo, kdyby celý měsíc odpracovala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 6. 2012 14:21
Prosím o radu. Zaměstnankyně pracovala od 1-3/2012 na zkrácený úvazek, od 4 měsíce má vyšší mzdu i úvazek. V měsíci květnu si vybrala týden dovolené, ale protože má dovolenou spočítanou nižším průměrem, tak její mzda nedosahuje výše, kterou má určenou novou smlouvou. Můžu ji vypočítanou mzdu nechat a nebo doplatit do částky dle smlouvy?
Děkuji za radu