Re: Daň z převodu nemovitosti
Jelikož jste nevydržel vlastnit 5 let, nejste osvobozen a musíte podat za letošní rok přiznání k dani z příjmu ( do konce března 2013). Do § 10 dáte jako příjem prodejní cenu, jako výdaj odhad v době nabytí plus zaplacenou daň z převodu plus výdaje s prodejem (realitka...) plus pokud jste to nějak zvelebil plus nejsem si jista jestli ta dědická daň. Vyjde vám "zisk" méně než 250000. Do ostatních § dáte své ostatní příjmy (zaměstnáná, podnikání, ...) a zdaníte všechno najednou 15%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 6. 2012 16:12
V roce 2008 jsem zdědil po strýci domek. Strýc však nebyl v přímé řadě (jeho již dříve zemřelá manželka byla sestrou mojí matky).
Zaplatil jsem v té době dědickou daň. Odhad nemovitosti byl 800.000 Kč.
Nyní nemovitost prodávám (nebydlel jsem v ní) za cenu 1050000 Kč.
Kromě daně z převodu nemovitosti (3%) musím zaplatit ještě nějakou daň z rozdílu dědického odhadu a prodejní ceny ? A jaké procento z této částky 250000 Kč ?
Děkuji za odpověď