Re: Chyba transakce platby kartou
Já mám opačnou zkušenost - chyba v přenosu dat, na lístku transakce neproběhla. Zadali jsme s prodavačem novou platbu, ta proběhla v pořádku.
Z účtu jsem však měla sraženo nakonec 2x. Šla jsem si tam pro peníze a prodavač jásal - dostal za ucho od účetní, že mu nepasujou částky za platby kartou :-)
S úsměvem mi částku vrátil.
Jak myslíte dohledat? Že by Vás prodávající našel po spolupráci s bankou - podle čísla karty?
Jak vypadá účet?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
12. 6. 2012 23:32
Při koupi TV jsem platil svou druhou kartou, na níž mám nastaven limit, což jsem si neuvědomil. Během platby jsem zadal PIN, prodejce odtrhl účtenku a vzhledem k potvrzení částky na terminálu, jsem si ji já, a zřejmě ani prodejce nezkontroloval. TV mám nyní u sebe, avšak při zakládání do účetnictví jsem si všiml: PŘEKROČEN LIMIT, TRANSKACE NEPROBĚHLA.
Jelikož zboží hodlám zaplatit, spíše by mne zajímalo, zda by při takovéto chybě bylo možné platební kartu vůbec dohledat, pokud k platbě/transakci vlastně nedošlo.
Děkuji za vaše odpovědi