Re: Pracovní smlouva
§ 39 ZP byl novelizován, na něj navazuje § 65 skončení PP na dobu určitou, podle novel. textu lze sjednat PP na dobu určitou a omezit na dobu konání určitých prací. Ty zástupy za nepřítomného zam-ce byly novelou zrušeny a proto si myslím, že takto obecně už nelze PP na dobu určitou ohraničit, protože nejste schopni konkretizovat jak dlozuho ty práce bude vykonávat.
ano, vím co máte na mysli, vím, že ten paragraf byl zrušen ale taky vím že v pracovní smlouvě může být uveden text .....na dobu určitou nejdříve do návratu z RD (kdyby se vrátila dřív) nejpozději do(a uvedu datum konec RD). Mě se spíš jedná o to, zda takhle mohu uvést dobu určitou v PS zaměstnakyni, která nebude vykonávat práci za tu která odejde na MD ale za jinou, která ze své původní prac.pozice bude přeřazena na pozici zaměstn.,která bude odcházet na MD. Doufám, že jste mě pochopil správně na co se ptám snad jsem Vás nepopletla. Děkuji
prosím pane Pájo, můžete mi na to říct Váš názor? celkem to spěchá. Já si myslím že bych to mohla takhle formulovat, protože dobu určitou ohraničím jen se mi jedná o to, že v textu bude uveden zástup po dobu MD a RD a ona bude fakticky vykonávat funkci z které byla původní zaměstnankyně pouze přeřazena na místo z kterého se odchází na MD.
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
13. 6. 2012 11:09
Dobrý den prosím Vás o radu. Zaměstnankyně A bude odcházet na mateřskou dovolenou a následně na rodičovskou dovolenou. její práci bude po dobu MD a RD vykonávat zaměstnankyně B která se přeřadí ze své prac.pozice na pozici zaměstnankyně A po dobu RD. Chceme přijmout novou zaměstnankyni C, která by nastoupila na místo zaměstnankyně B můžeme této zaměstnankyni napsat do pracovní smlouvy........ na dobu určitou nejdéle do návratu zaměstnankyně A z RD? (samozdřejmě max.3 roky)i když nebude vykonávat práci za zaměstnankyni, která odchází na MD?
Moc děkuji trochu jsem se do toho zamotala a nevím zda se to může takhle posouvat. Ještě jednou děkuji za radu.