Re: Nezabavitelná část mzdy - insolvence
Jděte za ní znovu, podle mého názoru máte pravdu vy. Ukažte jí § 2 NV 595/2006 Sb.
"Na manžela povinného se započítává jedna čtvrtina nezabavitelné částky, i když má samostatný příjem. Na dítě, jež manželé společně vyživují, se započítává jedna čtvrtina nezabavitelné částky každému manželovi zvlášť, jsou-li srážky prováděny ze mzdy obou manželů."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 6. 2012 14:05
Dobrý den, mohla bych poprosit o provedení výpočtu nezabavitelné částky mzdy? Mám manžela a společně vyživujeme jedno dítě. Čistý příjem jsem měla 19299 Kč. Mzdová účtárna na insolvenční splátky srazila částku ve výši 9075 Kč, vyplacena mi tedy byla částka ve výši 10224 Kč.
Upozornila jsem účetní, že splátka není vypočítána správně, že v mém případě jsem měla obdržet částku ve výši 11684 Kč. Účetní ovšem tvrdí, že je to v pořádku.
Jak v tomto případě postupovat dále, když není dodržen § 281 o.s.ř., kde se uvádí, že provádět srážky ze mzdy ve větším rozsahu, než dovolují ustanovení tohoto zákona, je nepřípustné .....
Děkuji za odpověď.