Re: krácení nároku na odpočet daně
Děkuji za odpověď.
Takže u každého nájemce nebytů si mohu vybrat - u neplátců fakturovat bez DPH, u plátců si mohu vybrat. Poté musím sledovat přijaté zdanitelné plnění - takže třeba oprava ( faktura za nájem vystavená bez DPH ) - nemohu nárokovat odpočet. Chápu to dobře? a jak v přiznání DPH-- kde mi ty částky vstupují? Bohužel nechápu ani ten koeficient.. nemůžete mě odkázat na nějakou stránku, kde je tato problematika pořádně vysvětlena - třeba i s příklady.. děkuji..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
13. 6. 2012 14:55
Dobrý den, můžu poprosit a srozumitelní vysvětlení této problematiky - krácení nároku na odpočet daně. Účtuji ( plátce DPH ) pronájem nebytových prostor neplátcům. Některé faktury jsou s DPH a některé jsou vystavené bez DPH. Účetnictví přebírám a zatím jsem si pouze všimla fakturace a údaje na přiznání DPH, kde byl uveden koeficient 92..
Prosím máte někdo zkušenosti s krácením nároku na odpočet daně?
Děkuji