Re: Číslo řádku v rozvaze
Ano. a ne můžete, ale musíte :-))
Já bych vám pro příště navrhla ještě jedno řešení. Na konci roku nechat nevyplacené mzdy za prosinec na účtě D 331 a až v lednu následujícího roku přeúčtovat závazky k platbě 331/379. (Některé uct sw to zvládají hradit i z 331, ale to asi není váš případ).
Je, dekuji moc za rady...
jeste bych prosila o kontrolu zauctovani. Nejsem si jista, zda to tak může zůstat. v 2011 jsme dostali dod. fa - bonusová záloha na 10 tis. kc. mám účtované - 10 000 Kc 314-321
pak az v lednu 2012 jsme dostali konecný dobropis na 30 tis. kč.
mám zúčtované - 3O OOO 383-321 /byly to bonusy za rok 2011/ a 10 000 314-321
a pak jsem udelala IN v r. 2011 a zúčtovala 30 000 Kč -518-383
Neuhrazenou zálohu na -10.tis.Kč budete mít v r. 2011 jen v evidenci zál.fa. Zálohové faktury se vám do uct dostanou až úhradou. Jestli z nějakého důvodu musíte v průběhu roku účtovat 314/321, tak to není vůbec správně, ale budiž. Ale na konci roku tímto účtováním zkreslujete nesprávně Rozvahu, protože "uměle", ve vašem případě neuhrazenou zálohou na dobropis snižujete A a P. Nemá tam být nic a vy to máte v Aktivech -v pohledávkách a v Pasivech -v závazcích. Ve 12/2012 ID -30tis.Kč 518/383 a v 1/2012 DBP -30tis.Kč 383/321 to je OK a došlá úhrada 30 tis.Kč 221/321. Pěkný den.
Jejda, moc se omlouvam, zapomněla jsem napsat důležitou věc, ze nám frima zároven vystavila i dan. doklad na nejake služby a poslala zápočet na jejich dodav. fa a jejich zálohový dobropis. Ja si u nas provedla zápočet a tak jsem to dala na tu 314.... Ano, jinak o zalohach neuctujeme... Může to tak být, pokud je uhrazená zápočtem ?
moc moc dekuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
14. 6. 2012 14:56
Dobry den,
prosim o radu, jestli uvažuji správně. Mzdy zaúčtujeme a čistou mzdu dávám do závazků k platbě. O závazku účtuji 331/379. na konci roku mám tedy zůstatek na účtu anal. 379 čisté mzdy k výplatě.... a ted jsem koukla, ze mi to vyjízdí ve výkaze v jiné závazky. Ale jsou to závazky vůči zaměstnancům. Můžu si v úč. osovně k účtu 379 anal. přiřadit řádek 107, aby mi správně vyskočilo v rozvaze ?