Re: DPP - vyúčtování daně z příjmu
Registrace je pravděpodobně udělaná, při registraci nám paní radila, že si máme srážkovou i daň z příjmu raději hned zaškrtnout, aby se to pak nemuselo dodatečně :-(
Student byl pouze na DPP.
Ozvali se na základě toho, že v daňovém přiznání se vyplacené částky objevili v mzdových nákladech...
Pokud jste k dani registrovaní musíte podávat i nulové .
Zákon o daních z příjmů §38j odst. 4
(4) Plátce daně, který ve zdaňovacím období zúčtoval nebo vyplatil příjmy ze závislé činnosti nebo funkční požitky, je povinen podat svému místně příslušnému správci daně vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků vybírané srážkou formou záloh (dále jen „vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti“).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 6. 2012 16:07
Dobrý den,
OSVČ měl na brigádě jednoho studenta, který podepsal prohlášení a vydělal po dobu 3 měsíců částku cca 5tis.
Neodváděla se žádná daň ani ZP, SP.
Na FÚ teď po mě chtěli Vyúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti a Počet zaměstnanců.
I když jsou oba formuláře prázdné.
Nejprve si sama paní nebyla jistá, prý ať ji to tam ale pro jistotu přinesu. Posléze mi volala, že za pozdní podání mi musí dát pokutu min. 500,-Kč.
Máte s tímto někdo zkušenost?
Je povinnost podávat takto prázdné formuláře, když žádná daň ani zaměstnanec není veden?
děkuji