Re: DPH §92e - montáž čtečky
Já bych fakturovala s daní. Pokud jen přidělali krabičku na zeď... A jak zněla objednávka? Dodání docházkového systému nebo montáž terminálu na docházku? Vždyť terminál nemá nic společného s funkčností budovy. Mrkněte na toto, bod 3.
http://www.ucetni-portal.cz/vymezeni-stavebnich-a-montaznich-praci-pri-opravach-a-udrzbe-zarizeni-pevne-pripojeneho-k-budove-463-v.html
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
14. 6. 2012 18:38
Dobrý den,
dneska jsem se setkala s fakturou od společnosti, která prodává softwarový produkt týkající se mezd. A v rámci zakázky měla nainstalovat i docházkový terminál, který umístila na zeď budovy (montážní práce). Přišla vyúčtovácí faktura, na které je fakturován docházkový terminál, instalace software, prodej licencí, doprava... a všechno je to bez DPH protože se to vztahuje k jedné zakázce a ta je spojená s instalací docházkového terminállu.
Zdá se mi to nějaké zvláštní, to všechno hodit do §92e.
Máte prosím na to někdo nějaký názor?
Moc děkuji za Vaši odpověď.
PS: Kontaktovala jsem už tu firmu a bylo mi řečeno, že jim to poradila daňová poradkyně.