Re: DPH §92e - montáž čtečky
Já bych fakturovala s daní. Pokud jen přidělali krabičku na zeď... A jak zněla objednávka? Dodání docházkového systému nebo montáž terminálu na docházku? Vždyť terminál nemá nic společného s funkčností budovy. Mrkněte na toto, bod 3.
http://www.ucetni-portal.cz/vymezeni-stavebnich-a-montaznich-praci-pri-opravach-a-udrzbe-zarizeni-pevne-pripojeneho-k-budove-463-v.html
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
14. 6. 2012 18:38
Dobrý den,
dneska jsem se setkala s fakturou od společnosti, která prodává softwarový produkt týkající se mezd. A v rámci zakázky měla nainstalovat i docházkový terminál, který umístila na zeď budovy (montážní práce). Přišla vyúčtovácí faktura, na které je fakturován docházkový terminál, instalace software, prodej licencí, doprava... a všechno je to bez DPH protože se to vztahuje k jedné zakázce a ta je spojená s instalací docházkového terminállu.
Zdá se mi to nějaké zvláštní, to všechno hodit do §92e.
Máte prosím na to někdo nějaký názor?
Moc děkuji za Vaši odpověď.
PS: Kontaktovala jsem už tu firmu a bylo mi řečeno, že jim to poradila daňová poradkyně.