OSSZ nahlášení dohod

• (neregistrovaný)

18. 6. 2012 12:42

Máme dodavatele OSVČ, který si ještě najímá lidičky na DPP (na HPP nemá nikoho), samozřejmě si hlídá hranici odvodů. Ale mě jen tak zajímá, jak zjistí OSSZ, že má dohodáře, aby mu provedla kontrolu hodin a odvodů pokud by tedy byly? Klasická firma, když má kontrolu tak OSSZ přeci kontroluje i dohody.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 6. 2012 13:50

xJ (neregistrovaný)

Re: OSSZ nahlášení dohod
      Pokud by musel odvádět SP, musí se nahlásit jako zaměstnavatel na OSSZ. Jestli tam jako zaměstnavatel nahlášený není, tak OSSZ nemá co kontrolovat.

• 18. 6. 2012 13:57

zdeni (neregistrovaný)

Ale to mi přijde nefér, protože i když nebyly odvody tak OSSZ u nás firmám vždy kontrolovala počet hodin dohodářů na mzdových listech. Ale i tak děkuji jen mi to zajímalo, protože ten OSVČ má nehorázné hodinové sazby, takže jedině kontrola FÚ.

• 18. 6. 2012 14:17

xJ (neregistrovaný)

Jistě jste byli přihlášeni na OSSZ jako zaměstnavatel. OSSZ provádí kontroly odvodů z PP a DPČ, od letočního roku i z DPP nad 10000,- Kč a současně při těchto kontrolách PP a DPČ jste museli předkládat evidenci DPP. Stejně tak při kontrolách na ZP.
      Ale jestli má firma zaměstnance jenom na DPP a není na OSSZ nahlášena, tak jak myslíte, resp. na základě čeho by OSSZ věděla, že má nějaké zaěstnance? Přece OSSZ nemůže kontrlovat všechny i nepřihlášené zaměstnavatele a OSVČ v republice.
      A co s tím má FÚ? Jestli budou správné odvody na daních, tak co by jim tak mohl vytknout?

• 18. 6. 2012 14:29

Majda1 (neregistrovaný)

Nehorázné hodinové sazby? Co tím myslíte? Pokud mu je odběratel rád zaplatí, tak asi ví za co. Zrovna včera jsem platila 750,- Kč za hodinu instalace PC a to prý jsou ještě nejlevnější....

• 18. 6. 2012 14:36

zdeni (neregistrovaný)

Mě to jen zajímalo. Naší firmy se to netýká, máme vše v pořádku. Jinak u nás OSSZ i před rokem 2012 kontrolovala u dohod počet hodin a zda není hodinová sazba příliš velká a v roce 2011 i sepsání dohod písemnou formou. Nehoráznou hodinovou sazbu jsem myslela odměnu za hodinu pro pracovníka.Děkuji všem za odpovědi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).