Re: Money S3-výrobek
Jen se mi to zdá celkem pracné, když koupím materiál, mám k němu hodiny od pracovníků, dělat z toho výrobky a pak fakturovat výrobky. Jenže to je tím, že jdeme z daňovky na účetnictví a tam to asi musí být. Takže výrobky budu dávat do zásob na skladě a pak je hned prodám. Do toho kompletu mám přes zásobu na skladě přidat i práci? Děkuji za trpělivost.
Nebo víte někdo, že když máme zakazkovou výrobu, tak bych mohla jednoduše napsat jen fakturu a do ní přes zásoby na skladě hodit spotřebovaný materiál a práci a bylo by to?
>>> Dobrý den,
>>>
>>>chtěla bych se zeptat, vedeme účetnictví, zásoby zp.
>>>B. Řeším nyní problém s tím, když vyrábíme pro
>>>zákazníka nějaký kompletní výrobek (křeslo, polštář,
>>>skříň),
>>>tak jestli musím z veškerého spotřebovaného materiálu
>>>"vyhotovit" výrobek na sklad a ten následně prodat.
>>>Účtuji v programu Money S3, jak postupujete vy, ve
>>>firmách, kde se dělá zakázková výroba, tzn. nemáme
>>>nadělané
>>>výrobky dopředu, veškerý materiál, který se objedná
>>>jde přímo na určitou zakázku. Jen některý materiál se
>>>objednává na sklad.
>>>Děkuji za odpověď
>>praktikuji pomocí složených karet "sad" nebo
>>"kompletů"-do definic zadáme všechny potřebné
>>komponenty a pak
>>prodáme jako jeden výrobek. Nebo máte možnost prodat
>>zvlášť - složená karta - do definice složení
>>jednotlivého výrobku.
>
>Jen se mi to zdá celkem pracné, když koupím materiál,
>mám k němu hodiny od pracovníků, dělat z toho výrobky
>a pak fakturovat výrobky. Jenže to je tím, že jdeme z
>daňovky na účetnictví a tam to asi musí být. Takže
>výrobky budu dávat do zásob na skladě a pak je hned
>prodám. Do toho kompletu mám přes zásobu na skladě přidat i
>práci? Děkuji za trpělivost.
>Nebo víte někdo, že když máme zakazkovou výrobu, tak
>bych mohla jednoduše napsat jen fakturu a do ní přes
>zásoby na skladě hodit spotřebovaný materiál a práci a
>bylo by to? Uděláte kalkulaci + složení výrobku přes složenou kartu, kam zadáte: materiál, režii se mzdou. Výrobkou si naskladníte výrobek na sklad z něhož prodáte. Ráda bych věděla jak máte nastaveno účtování, vedete změnu z materiálu na výrobek a rozpracovanost ? Jak účtujete celý proces výroby z materiálu?
Dobrý den, zásoby účtuji způsobem B, takže při nákupu materiálu, účtuji 501.../211,221 a DPH, udělám příjemku materiálu na sklad. Potom až mi zaměstnanci donesou úkolový list, tak udělám to, že veškerý materiál vyskladním pomocí dodacího listu, a potom napíšu fakturu, kde před položky vložím ten dodací list, přídám do faktury hodiny, které padly na zakázku, zaúčtuji 311/601 + DPH. To je vše. Nemáme skladníka, tutíž materiál vykladňuji tímto způsobem. Máme různorodou výrobu, takže dělat kalkulace na každý výrobek by bylo pracné. Tím pádem tedy ani neřešíme rozpracovanost a výrobky (což nevím zda to takhle můžeme dělat, aby to bylo účetně správné a také z hlediska kontroly FÚ).
Děkuji za reakci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 6. 2012 14:36
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, vedeme účetnictví, zásoby zp. B. Řeším nyní problém s tím, když vyrábíme pro zákazníka nějaký kompletní výrobek (křeslo, polštář, skříň), tak jestli musím z veškerého spotřebovaného materiálu "vyhotovit" výrobek na sklad a ten následně prodat. Účtuji v programu Money S3, jak postupujete vy, ve firmách, kde se dělá zakázková výroba, tzn. nemáme nadělané výrobky dopředu, veškerý materiál, který se objedná jde přímo na určitou zakázku. Jen některý materiál se objednává na sklad.
Děkuji za odpověď