Re: služba do EU x dph?
paní Jano děkuji, jestli jsem Vás správně pochopila, tak musím rozdělit dopravu( kod 3) a beton( kod 0)?
nejsem si jistá jestli mi to program" dovolí dát "na jednu fakturu, vedeme DE, a druh uvádím v hlavičce faktury
nebo když bylo zboží včetně dopravy, tak to mohu chápat vše jako službu?
Re: služba do EU x dph?
pokud se jedná o zboží včetně dopravy, dala bych spíš jako dodání zboží, doprava v textu na fa o zboží - ř. 20
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
19. 6. 2012 7:41
uskutečnili jsme dopravu betonu a odvoz kontejneru pro plátce dph ze Slovenka, ale na území ČR
1) fakturace bude bez dph v režimu reverch charge a danit bude odběratel na Slovensku
2) v přiznání se mi to objeví na ř. 21, ale daň bude 0
3)pošlu souhrné hlášení s kodem 3 ?( fakturace je za dopravbu i beton, tak si nejsem jistá jestli vše může být s kodem 3)
4) hlášení pošlu spolu s přiznáním a musí být elektronicky např. přes EPO a podepsané el. podpisem
5)za nakoupený beton v ČR si mohu nárokovat dph?
moc děkuji, dělám fakturaci do EU porvé, tak raději konzultuji