Re: Odstupné
Nárok na odstupné máte, ale musíte si dát pozor, aby v dohodě bylo napsáno, že k ukončení dojde z důvodu nadbytečnosti. Pokud by tento důvod uvedený nebyl, jednalo by se o dohodu o ukončení prac. poměru bez nároku na odstupné, tak si to ohlídejte. To, že máte jinou práci, na věci nic nemění.
Re: Odstupné
To, že máte sehnanou jinou práci, může mít vliv, pokud o tom řeknete zam-teli. Píšete, že pro vás nemá práci a chce s Vámi uk. PP dohodou. Pokud Vám nebude chtět napsat, že je to z důvodu nadbytečnosti (zrušení místa), tak Vám může dát výpověď a po dobu výpovědi byste musela chodit do práce. A to by právě mohl být problém, že byste nezvládla po ty 2 měs. (a možná skoro 3 měs.) chodit do obou zaměstnání. Kdyby dohoda o skonč. PP vzešla z Vaší iniciativy, pak by nárok na odstupné nebyl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 6. 2012 8:20
Dobrý den, prosím o radu. Tento měsíc mi končí RD. Zaměstnavatel moje místo zrušil a nemá pro mě jinou práci navrhuje mi ukončení prac. poměru dohodou. Mám nárok na odstupné. Našla jsem si novou práci. Má na to vliv??? Děkuji