Re: Vrácení dovolené
při výpovědi (až na výjimky)nekončí pracovní poměr v průběhu měsíce a jestli se jedná o dohodu, tak s dohodou může zaměstnavatel souhlasit k tomu dni, kdy bude mít vyděláno dost na srážku za přeplacenou dovolenou, po skončení PP to z něho těžko dostanete
All, tazatelka výše píše, že z-nec už zaplatil, takže mu opravdu "papíry" zadržovat nebude. Na druhou stranu, All, praxe je trošku jiná než krásný zákon, že z-tel musí ihned při odchodu vydat zápočťák. Mnohdy dostane mzdovka (personalistka) od nadřízeného pokyn, že nesmí zápočťák vydat, dokud nebudou vyrovnány dluhy. Když by neuposlechla, bude chtít z-tel peníze po ní. Nevím, jak to funguje u vás, ale u nás např. máme tzv. "výstupní list", na kterém nadřízený zaměstnance, technický úsek i ekonomický musí potvrdit, zda je vše srovnáno, a pokud není, nesmím ZL vydat. Poslechla byste svého nadřízeného nebo byste se striktně držela zákona ?
Můj nadřízený spoléhá na to, že vše dělám podle zákona a nekecá mi do toho. Ovšem nesmím mít žádný průšvih.
A omlouvám se, četla jsem to jaksi napřezkáčku, tak že už zaplatil mi nějak uniklo. Výstupní list máme taky, ale můj nadřízený se o tyhle věci vůbec nezajímá, za to platí mne, aby to bylo v pořádku.
No právě, u mé předchůdkyně to tak dopadlo, poslouchala bláboly nadřízeného a potom pěkně pokutička. Takže já přistoupila na to, že dostanu úkol a v rámci zákonů ho zabezpečím. Takže já bych určitě neuzavřela dohodu , když by nebyly věci vypořádány. Ale nebojte někdy je to taky záhul, když jde o přítelíčky atd. takové to - neříkej co nejde, najdi způsob, aby to šlo, jinak tě tady nepotřebuju - to znám moc dobře
Mnohdy dostane
>>>>mzdovka (personalistka) od nadřízeného pokyn, že
>>>>nesmí
>>>>zápočťák vydat, dokud nebudou vyrovnány dluhy. Když
>>>>by
>>>>neuposlechla, bude chtít z-tel peníze po ní. Nevím,
>>>>jak to funguje u vás, ale u nás např. máme tzv.
>>>>"výstupní list", na kterém nadřízený zaměstnance,
>>>>technický
>>>>úsek i ekonomický musí potvrdit, zda je vše srovnáno,
>>>>a
>>>>pokud není, nesmím ZL vydat. Poslechla byste svého
>>>>nadřízeného nebo byste se striktně držela zákona ?
>>>
>>>Můj nadřízený spoléhá na to, že vše dělám podle
>>>zákona
>>>a nekecá mi do toho. Ovšem nesmím mít žádný průšvih.
>>>A omlouvám se, četla jsem to jaksi napřezkáčku, tak
>>>že
>>>už zaplatil mi nějak uniklo. Výstupní list máme taky,
>>>ale můj nadřízený se o tyhle věci vůbec nezajímá, za
>>>to platí mne, aby to bylo v pořádku.
>>To vám závidím. Nejhorší je, když po vás chtějí něco,
>>co odporuje zákonům, a když je neuposlechnete, stojí
>>vás to prachy. Vysvětlujte někomu, že takhle to
>>nejde,
>>že jste povinna, a že až se jednou někdo probudí,
>>může
>>mít zaměstnavatel průšvih...
>
>No právě, u mé předchůdkyně to tak dopadlo,
>poslouchala bláboly nadřízeného a potom pěkně pokutička. Takže
>já přistoupila na to, že dostanu úkol a v rámci zákonů
>ho zabezpečím. Takže já bych určitě neuzavřela dohodu
>, když by nebyly věci vypořádány. Ale nebojte někdy je
>to taky záhul, když jde o přítelíčky atd. takové to -
>neříkej co nejde, najdi způsob, aby to šlo, jinak tě
>tady nepotřebuju - to znám moc dobře
Ono ale někdy se ani ten způsob najít nedá, neb neexistuje. A jak si poradíte s tím, když to opravdu nejde? Ale možná jste silný jedinec, kterého hned tak někdo nezastraší a i kdyby došlo k nejhoršímu, nebudete mít existenční potíže.
Ale taky bych měla, jsem už prošlá věkem, takže nikdo by ani nezkoumal, zda něco umím nebo ne. Vím to, protože jedna moje kamarádka, skvělá odbornice se s tím potýká též.
A když se způsob najít nedá tak se snažím šéfa přesvědčit, že on přece líp zná zákony jak já, takže určitě už ví že to takto nejde a jen mne zkouší, jestli to vím a znám také. No a v rámci příšerné ješitnosti šéfů se většinou podaří nějak to zahrát do autu tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Ale někdy je to opravdu na mašli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 6. 2012 9:31
Prosím o pomoc, p.Novám má smlouvu na 1 rok. Vyčerpal celou dovolenou 20 dní a teď k 18.6.chce dát výpověď. O kolik budu zkracovat dovolenou a odečtu ji z výplaty? Musí ji vrátit, že?