Re: registrace k DPH - obrat
Do obratu pro povinnost zaregistrovat se jako plátce DPH počítáme úplaty za plnění, která jsme uskutečnili (třeba dodání zboží či poskytnutí služby) s místem plnění v tuzemsku. Přitom rozhodující je den, kdy jsme plnění uskutečnili, a ne den, kdy dostaneme peníze. Musíme tedy započíst i plnění, která jsme uskutečnili, ale odběratel nám je nezaplatil.
(U obchodu s použitým zbožím započítáváme do obratu nejen přirážku, ale celou úplatu. U zprostředkování za provizi do obratu vstupuje pouze tato provize.)
Blbá otázka ale, máte spočítáno posledních 12. měsíců po sobě?
Paní Zdenka má pravdu, počítáte obrat bez ohledu na úhrady. Odvolejte se na § 6 Osoby osvobozené od uplatňování daně: Osoba povinná k dani je osvobozena od uplatňování daně, pokud její obrat nepřesáhne za částku 1 000 000 Kč za nejvýše 12 bezprostředně předcházejících po sobě jdoucích kalendářních měsíců(§ 94), tj. § 94 Plátci
(1) Osoba povinná k dani se sídlem nebo místem podnikání v tuzemsku, jejíž obrat za nejvýše 12 kalendářních měsíců přesáhne částku uvedenou v § 6, se stává plátcem od prvního dne třetího měsíce následujícího po měsíci, ve kterém překročila stanovený obrat, nestane-li se podle tohoto zákona plátcem dříve. .
To ať si paní na FÚ řádně nastuduje.kikadika
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 6. 2012 9:41
Podali jsme přihlášku k DPH. Součástí této přihlášky jsou i měsíční obraty za jednotlivé roky. Ty jsme brali dle vystavených faktur - nikoliv podle uhrazení. Paní z FÚ mi nyní volala, že máme obraty špatně, protože mi nesedí na DPFO. Snažila jsem se jí vysvětlit, že v přiznání máme pouze uhrazené faktury, ale podle ní je to špatně.
Prosím vás co s tím mám dělat???