Re: Potvrzení o trvání pracovní neschopn
>Dobrý den, máme zaměstnance v pracovní neschopnosti od
>26.5. Nyní budu posílat neschopenku na sociálku. Stačí
>poslat díl IV. a přílohu?
Ano.
A hlavně se chci zeptat,
>jako potvrzení o trvání pracovní neschopnosti mi donesl
>papír s razítkem od lékaře, že byl 15.6. na vyšetření
>a že je k dnešnímu dni v pracovní neschopnosti. Stačí
>toto k vyplacení náhrady? Není na to také nějaký
>speciální formulář? Díky.
Ano.
>>Dobrý den, máme zaměstnance v pracovní neschopnosti
>>od
>>26.5. Nyní budu posílat neschopenku na sociálku.
>>Stačí
>>poslat díl IV. a přílohu?
>Ano.
Nesouhlasím. Na OSSZ je potřeba poslat díl IV., přílohu a buď díl V. (ukončení) nebo "lístek na peníze" - potvrzení o trvání DPN. Dokud jeden z těchto dokladů nemáte, na OSSZ neposílejte, stejně mu to nemohou zaplatit, potřebují mít nějaký termín, že nemo trvá nebo skončila.
>
> A hlavně se chci zeptat,
>>jako potvrzení o trvání pracovní neschopnosti mi
>>donesl
>>papír s razítkem od lékaře, že byl 15.6. na vyšetření
>>a že je k dnešnímu dni v pracovní neschopnosti. Stačí
>>toto k vyplacení náhrady? Není na to také nějaký
>>speciální formulář? Díky.
>Ano.
OSSZ proplácí nemoc od 16.5.2012. Beru, že teď může na OSSZ poslat nemoc. lístek č. 4 a přílohu k žádosti a pokud bude nemoc dál trvat, tak k poslenímu dni poslat lístek na peníze. Ikdyž ušetříte peníze za poštu, když to pošlete na konci měsíce vše najednou.
Děkuji za všechny odpovědi. Takže nemusím posílat hned po 21 dnech, ale až budu mít buď ukončení PN nebo další potvrzení o trvání. S tím potvrzením jsem nevěděla, protože vím, že dřív existoval přímo "lístek na peníze", kde lékař jenom potvrdil, že PN trvá. Kdežto toto byla spíš lékařská zpráva.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 6. 2012 10:04
Dobrý den, máme zaměstnance v pracovní neschopnosti od 26.5. Nyní budu posílat neschopenku na sociálku. Stačí poslat díl IV. a přílohu? A hlavně se chci zeptat, jako potvrzení o trvání pracovní neschopnosti mi donesl papír s razítkem od lékaře, že byl 15.6. na vyšetření a že je k dnešnímu dni v pracovní neschopnosti. Stačí toto k vyplacení náhrady? Není na to také nějaký speciální formulář? Díky.