Re: Úřad práce a DPP
Prohlášení si u vás podepsat může (pokud nemá podepsané jinde), každý měsíc bude pracovník na ÚP dokládat výši odměny (tiskopis pro vás mu dají na ÚP). Na ÚP musí nahlásit nejpozději v den nástupu, že u vás bude pracovat a doloží pracovní smlouvu, ze které si udělají kopii.
Nevím, jestli to má každý ÚP jinak, ale u nás zaměstnanci na ÚP dostávají tiskopis pro zaměstanvatele,,potvrzení skutečností rozhodných pro vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání,, a do něj se vypisuje i výše příjmů.
Na ÚP byl poučen co vše je jeho povinností. Musí je upozornit on, navíc on ví, zda může či nemůže mít výdělek do 4.000,- aby náhodou nebyl z evidence ÚP vyřazen.
Já jsem si výdělek do 4.000,- Kč mohla dovolit neboť jsem nepobírala dávky, ale měla ještě odstupné od firmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 6. 2012 11:20
Dobrý den,chceme zaměstnat na DPP člověka,který je v evidenci na ÚP,podporu nemá žádnou. Do smlouvy uvedeme max. měsíční výdělek 4.000,- Kč hrubého (a víc mít nebude).
Může si u nás podepsat Prohlášení poplatníka...?
Máme my - s.r.o. nějak dokládat na ÚP, že je u nás na DPP a jeho výdělek nebo si musí zajistit on sám? Děkuji