Re: pracovní problém
Vypadá to, že se tam už nevrátíte, zašla bych na inspektorát práce a trochu to zaměstnavateli znepříjemnila. Jinak si myslím, že obyčejný člověk se dnes ničeho nedomůže.Spravedlnost žádná.
Především okamžitě napište na doručenku zam-teli, že:
1. žádné zrušení PP ve zk. době jste nepodal, musel by to mít od Vás písemně, což podle Vašeho dotazu nemá
2. v PS jste neměl zk. dobu sjednánu, takže jste nemohl ani to zrušení provést
3. trváte na tom, aby Vás i nadále zaměstnával a přiděloval Vám práci dle sjednané PS, jinak že podniknete právní kroky k nápravě stavu
Uvuidíte, co Vám odpoví a podle toho pak konejte dále.
S tím převzatým ZL jsem si myslela, že si ho od něj vzal z ruky a podepsal mu to převzetí, takže by se to možná mohlo jevit tak, jako že s tím ukončením souhlasí. Ale je fakt, že když zpochybní to své zrušení ve zkušební době, kterým se zaměstnavatel ohání, ale které on nepodal (ani nemohl), tak převzetí zápočťáku by asi stejně nic neznamenalo. A jestli mu nějaký zápočťák poslal zaměstnavatel poštou, tak to už vůbec nic neznamená. Souhlasím s Vámi, musí trvat na tom, že pracovní poměr nebyl žádným úkonem ukončen a že on je stále zaměstnancem a že se na plánované směny řádně dostavoval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 6. 2012 11:33
Mám pracovní slmouvu na dobu určitou bez zkušební doby od 2.5.2012 do 2.11.2012. 14.6.2012 jsem nastoupil na plánovanou směnu, kde jsem byl zaměstnavatelem vykázán hrubým a vulgárním způsobem z prostor firmy, s tím, že mám zaslat výpověď.18.6.2012 jsem nastoupil další plánovanou směnu, a tam mi bylo řečeno, že jsem od 14.6.2012 propuštěn.Aby nenastal nějaký problém, nahlásil jsem že jdu k lékaři, a jsem v pracovní neschopnosti od 18.6.2012.19.6.2012 mi přišel doporučený dopis od zaměstnavatele, že jsem podal k 11.6.2012 zrušení pracovního poměru ve zkušební době s jeho razítkem a podpisem, přitom jsem nic takového neudělal, a ještě jsem 12.6.2012 byl v práci.Jak bych měl postupovat?Prosím, děkuji