Re: ZP - student
Vy od něj potvrzení o studiu nepotřebujete. Když byste ho od něj měl, mohl byste mu uplatnit slevu na dani na studenta a ZP byste nepočítal z minima. Pokud ho nemáte, dáte mu slevu jenom na poplatníka (podepsané prohlášení) a ZP budete dopočítávat z minima. Na ZP přihlašujete vždy to, k čemu máte podklady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 6. 2012 7:49
Dobrý den,
jak prosím řešíte přihlášení zaměstnance k ZP, když je to student a jeho první zaměstnání? Kód P a G? K nám nastoupil zam-nec a neodevzdal zápočtový list. Když jsem ho po něm chtěla, tak mi řekl že studoval a nikde nepracoval. Je povinen přinést potvrzení o studiu? 5x jsem ho upozornila aby ho přinesl a stále ho nemám. Na začátku pr. poměru jsem ho přihlásila kodem P. Pokud by byl studentem a stát by za něj platil pojištění, tak to musím mít podložené potvrzením o studiu, ne? Na čpzp mi sdělili, že oznámit skutečnost, že je zam-nec studentem má on sám, to ano, ale zaměstnavatel snad taky, ne? Nebo mi něco uniklo?
A to ještě neudělal maturitu a bude ji dělat až v září. Mám čekat na to potvrzení o studiu a pak ho přihlásit kodem G a pokud to studium potvrzené mít nebude tak ho přihlásit ještě kodem F?
Díky moc za rady. Janek