Re: dvouden.cesta -výhodnější výpočet
Já to chápu takto:
§163 odst. 1 ZP jasně říká, že stravné se vyplácí za každý kalendářní den a jeho výše se odvozuje od "doby trvání pracovní cesty" tedy nikoli od doby strávené na cestě zvlášť v každém jednotlivém kalendářním dnu... Kdyby chtěl zákonodárce počítat délku cesty za každý den zvlášť, jistě to v zákoně uvede, jako to udělal v §24 ZDPR pro podnikatele. Ve vašem případě tedy cesta trvala 33 hodin a nárok je 2x 151,- Kč.
Ostatní odstavce sice potom vypadají trochu zmatečně, ale to už je takový kolorit našeho zákonodárství.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 6. 2012 11:21
Dobrý den,
prosím o radu, jak spočítat stravné, když upustím od odděleného posuzování doby trvání cesty v kalendářním dni (pokud je pro zaměstnance výhodnější). Zatím jsem spočítala začátek cesty od 7. - 24.hod. a 00 - 16.00 (návrat), dále jsem krátila, protože byla poskytuna (1den) večeře a (2 den) snídaně. A teď si nevím rady se druhým způsobem výpočtu. ? od 7. do 7. hod. druhého dne a pak od 7-16.00hod. ?? Snad je to srozumitelné a někdo mi poradí. Moc děkuji