Re: plátce dph - ano nebo ne?
Rozhodně ne. Pro nikoho, kdo má stejnou výši daně na vstupu a na výstupu, to není výhodné. Zvlášť když vašimi zákazníky budou neplátci. Někdy je to jedno, když zákazníci jsou všichni plátci, tak akceptují cenu bez daně jako smluvenou, ve vašem případě budou chtít cenu s daní. Na DPH odvedené z marže byste zbytečně prodělával.
Re: plátce dph - ano nebo ne?
Doporučila bych vám aspoň vyčkat, než se stanete plátcem DPH. Při nákupu většího množství strojů, u kterých byste si chtěl eventuelně uplatnit DPH, máte nárok na uplatnění DPH u majetku v OM k datu registrace nakoupených až 12 měsíců před datem registrace k DPH. A to už budete lépe vědět, jestli se vám být plátcem DPH vyplatí nebo ne (dle mě, také ne).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 6. 2012 11:47
dobrý den,
poradíte mi do začátku?
Chci si otevřít kolo servis - budu mít nějaké velké vydaje na začátku za stroje, chci se zeptat je pro mne výhodnější být plátcem dph nebo neplátcem - budu to dělat jen jako vedlejší příjem protože jsem v zaměstnaneckém poměru. Trošku jsem se poptával a každý mi radí něco jiného.
děkuji za radu.
Kamil