Re: konec RD s operovaným kolenem
Děkuji. Ještě prosím dotaz. Před MD/RD jsem pracovala jako recepční v malém penzionu. Když zaměstnavatel po dobu mé nemoci prodlouží paní v záskoku smlouvu nebo se rozhodne, že tam zůstane ona, tak může se stát, že by mi nabídl místo např. pomocné kuchařky, když odmítnu mám i nadále nárok na odstupné? A v jaké výši? Děkuji
Pokud se změnou pracovního zařazení nebudete souhlasit a zaměstnavatel vám dá výpověď pro nadbytečnost, pak máte nárok na odstupné. Odstupné je podle délky trvání PP u zaměstnavatele. Domnívám se, že PP trvá déle než 2 roky, pak bude odstupné ve výši 3 násobku.
Pokud ji zaměstnavatel nebude schopen nabídnou práci podle pracovní smlouvy ( v smlouvě má recepční a nabídl by jí práci pomocnice v kuchyni, což jsou naprosto odlišné činnosti na které nemusí přistoupit), pak by se nedal aplikovat § 52 písm. c ZP?
Proč by měl propouštět obě? Paní se vrátí po rodičovské nebo po nemoci a na místě recepční pracuje jiná paní. Zaměstnavatel se rozhodne, že si tam nechá tu druhou. Pro ni nebude mít práci v recepci. Tak jí nabídne, jestli nechce pracovat v kuchyni, tzn. navrhne změnu druhu práce. Ona nebude souhlasit. Na recepci ale pro 2 zaměstnance není místo, takže zaměstnavatel rozhodne o snížení stavu zaměstnanců (§52c) a dá jí výpověď (nadbytečnost). Nebo se dohodnou z týchž důvodů. Náleží odstupné. Je tam snad něco, s čím nesouhlasíte?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 6. 2012 12:07
Prosím poraďte mi. 3.7.mi končí RD, ale dnes jsem se dozvěděla, že mě v pondělí čeká neodkladná operace kolene (přetrhané vazy) a poté minimálně 2 měsíce klidový režim. Takže jak dále postupovat?
Od 4.7. mít vystavenou od mudr. neschopenku, nebo už od toho 3.7.? A má zaměstnavatel i nadále povinost mi držet pracovní místo?
Děkuji, Majda