Re: Tech. zhodnocení v roce pořízení ?
dobre, dekuji za radu, take tak zacnu dělat. A jeste bych ráda prověřila. Pořídili jsme dražší vůz, v roce pořízení byla provedena velika oprava za 150 tis. kč, jelikož došlo k autonehodě, ne naší vinnou. budu dod. fakturu za opravu vozu účtovat stnandardně na 511 i v roce pořízení a jak mi přijde plnění od pojišťovny tak to zúčtuji na 648 ? Není tam nejaký háček, pokud hned v roce pořízení ?
Dobry den pane Vladimire,
prosim, můžete mi zas poradit. Ted jsme pořídili ojeté auto. zúčtovala jsem na 042 a zařadila do užívání, měli jsme hned tankování. za pár dní mám doklad od technické kontroly a poplatek za přepis. Kam s tím ? mám účtovat na 042 a zvýšit VC auta nebo můžu už rovnou do 518, když to vše proběhlo až po zařazení ?
díky moc za radu
Asi si počkejte na nějaký další názor, dívala jsem se ale i do sbírky souvstažností a je na 022 "Nákup samostatných movitých věcí a souborů movitých věcí (bez jiných pořizovacích výdajů)". Přepis je dle Sbírky souvstažností "Poplatek za převod motorových vozidel" a účtuje na 538 (takže ne 518, to se omlouvám)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 6. 2012 14:36
Dobry den,
prosim o radu jak spravne postupovat.
pořídili jsme v březnu vůz a budeme odepisovat, je zařazený v užívání. v květnu jsme do něj dokoupili nové autorádio a nechali namontovat. Chápu správně parag. 33, ze se můžu rozhodnout i v roce pořízení a pokud nepřesáhne celkem 40 tis. kč, můžu účtovat rovnou do nákladů a nemusím zvyšovat VS ?
Můžu si zaúčtovat autorádio na 501 - máme analytiku na evidenci drobného majetku nad 3 tis. kč, tam bych to chtěla naúčtovat...
Lze to tak, nebo musím v roce pořízení zvýšit VS i když nepřesáhne limit pro TZ ?