Matka a nevyhovující pracovní doba

• (neregistrovaný)

21. 6. 2012 23:31

dne 11.8.2012 mi bude ukončena rodičovská,mám 3-letou variantu,předtím jsem 5 let pracovala,PP na dobu neurčitou,následně jsem nastoupila na nemocenskou( rizik. těhu).Bohužel se ale do bývalého zaměstnání nemohu vrátit z důvodu celodenních směn a víkendů,syna mi přijmou od září do školky,ale přesto nemohu trávit v práci tolik hodin nepřetržitě.Zaměstnavatel mi nemůže nabídnout místo s vhodnější prac. dobou.Už dva měsíce hledám volné místo jinde,zatím nic.Pokud budu chtít po 11.8. nastoupit na ÚP- jak mám postupovat u zaměstnavatele s výpovědí,abych měla nárok na podporu nebo alespoň nějaké soc. dávky?Partner má minimální mzdu,na syna dostávám zatím příspěvek 500,- Kč....mockrát děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 6. 2012 7:09

jasná (neregistrovaný)

Re: matka a nevyhovující pracovní doba
      Domluvte se se zaměstnavatelem na ukončení pracovního poměru dohodou ke dni 11.8.2012 a písemně uveďte důvod ukončení péče o dítě. Pokud budete mít uvedený důvod péče o dítě, tak podpora v nezaměstnanosti nebude krácená, přestože jste ukončila pracovní poměr dohodou. Řešte to se zaměstnavatelem co nejdříve, protože na dohodu nemusí přistoupit a pak by jste musela podat výpověď, kdy vám poběží 2 měsíční výpovědní doby.

• 22. 6. 2012 8:05

xy5

Zam-tel nemusí na dohodu o uk. PP přistoupit. Pak byste musela podat výpověď a pokud si ji stihne převzít zam-tel do konce června, skončí Váš PP 31.8., takže byste musela nějak dobu od 12.8. do 31.8. přetrpět v práci.

• 22. 6. 2012 9:42

rena11 (neregistrovaný)

Já měla před časem stejný problém. Do práce jsem nasloupila a po 14dnech, jsem prac.pom. ukončila také dohodou z důvodu péče o dítě. Na ÚP se se mnou pomalu nechtěli ani bavit na tož mi vůbec vyplatit podporu. že to prý není žádný pádný důvod žádosti o podporu.Volala jse si tedy na ÚP do jiných měst a tam mi potvrdili, že nárok mám. Přetlumočila jsem jim to a Nakonec jsem z nich dostala alespoň 45%.

• 22. 6. 2012 10:14

MíšaF (neregistrovaný)

měla jste ale nárok na nezkácenou podporu, vážný důvod je v § 5 zákona o zaměstnanosti (nezbytná osobní péče o dítě do 4 let věku) a při ukončení PP dohodou z tohoto vážného důvodu se podpora nekrátí, i když se jedná o dohodu.......

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).