Re: matka a nevyhovující pracovní doba
Domluvte se se zaměstnavatelem na ukončení pracovního poměru dohodou ke dni 11.8.2012 a písemně uveďte důvod ukončení péče o dítě. Pokud budete mít uvedený důvod péče o dítě, tak podpora v nezaměstnanosti nebude krácená, přestože jste ukončila pracovní poměr dohodou. Řešte to se zaměstnavatelem co nejdříve, protože na dohodu nemusí přistoupit a pak by jste musela podat výpověď, kdy vám poběží 2 měsíční výpovědní doby.
Re: matka a nevyhovující pracovní doba
Já měla před časem stejný problém. Do práce jsem nasloupila a po 14dnech, jsem prac.pom. ukončila také dohodou z důvodu péče o dítě. Na ÚP se se mnou pomalu nechtěli ani bavit na tož mi vůbec vyplatit podporu. že to prý není žádný pádný důvod žádosti o podporu.Volala jse si tedy na ÚP do jiných měst a tam mi potvrdili, že nárok mám. Přetlumočila jsem jim to a Nakonec jsem z nich dostala alespoň 45%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 6. 2012 23:31
dne 11.8.2012 mi bude ukončena rodičovská,mám 3-letou variantu,předtím jsem 5 let pracovala,PP na dobu neurčitou,následně jsem nastoupila na nemocenskou( rizik. těhu).Bohužel se ale do bývalého zaměstnání nemohu vrátit z důvodu celodenních směn a víkendů,syna mi přijmou od září do školky,ale přesto nemohu trávit v práci tolik hodin nepřetržitě.Zaměstnavatel mi nemůže nabídnout místo s vhodnější prac. dobou.Už dva měsíce hledám volné místo jinde,zatím nic.Pokud budu chtít po 11.8. nastoupit na ÚP- jak mám postupovat u zaměstnavatele s výpovědí,abych měla nárok na podporu nebo alespoň nějaké soc. dávky?Partner má minimální mzdu,na syna dostávám zatím příspěvek 500,- Kč....mockrát děkuji za odpověď.