Re: ukončení dohodyo provedení práce
Já do dohody píši - vypovědět tuto dohodu lze jak zaměstnavatelem, tak i zaměstnancem bez uvedení důvodu, kdy výpovědní doba běží od následujícího dne po doručení písemného oznámení a činí 3 dny.
Já myslím, že není důvod dohodu ukončovat, odvody za ni platit nebudete, daň taky ne. Prostě bych to nechala tak, jak to je. Taky jsem u firmy pracovala na dohodu, kterou jsem měla sepsanou od února do 31.12. a přitom jsem tam pracovala jen jeden den.
No vlastně záleží na tom, zda máte hodinovou nebo měsíční mzdu. Pokud je stanovena jako hodinová (a dostává odměnu za odpracované hodiny), tak pokud nic neodpracuje, tak odměnu logicky nedostane a vztahuje se na ni, co jsem psala výše. Pokud je mzda měsíční (stejná každý měsíc a nezáleží na počtu odpracovaných hodin), pak je určitě vhodné dohodu ukončit. Ale když píšete, že je na nepravidelnou výpomoc, tak bude mít asi hodinovou mzdu, že?
u dohody žádná mzda není, vyplácí se odměna
záleží, jak máte odměnu sjednanou - pokud zam-ec má nárazovou práci (jen občas), pak je nejvýhodnější sjednat odměnu za hodinu
pokud se jedná o nějaký úkol, který má splnit (pokud by ho nesplnil, tak vlastně nic nevyřešil), pak je vhodné sjednat odměnuaž po ukončení a odevzdání práce
měsíční odměna je pro zam-tele nevýhodná, protože když nepracuje, tak mu přesto odměnu vyplatíte?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 6. 2012 6:35
máme uzavřenou dohodu o provedení práce s pracovnicí od 1.1.2012 do 31.12.2012 na nepravidelnou výpomoc.Už ted víme,že tuto pracovnici do konce roku nebudeme potřebovat.Je možné s ní tuto dohodu ukončit už ted a jakým způsobem se to dělá?Pracovnice nám navíc sdělila,že je těhotná?Vztahuje se na ní při dohodě nějaká ochranná lhůta?
Děkuji za radu