PP doba určitá a zástup za MD

• (neregistrovaný)

22. 6. 2012 9:48

Dobrý den,
    jsem zaměstnána na dobu určitouod 1.5.2010 po dobu nepřítomnosti za MD. Od 30.6.2012 tvrdí zaměstnavatel, že mi musí změnit PP a termínovat ho na DN né za MD, ale do nějakého data. Chce mi naspat dohodu o DU od 30.6. že se pracovní poměr mění na dobu neurčitou do 30.6.2013 a pak,když se zaměstnankyně nevrátí tak mi ho prodlouží do 31.12.2015. Lze to? Dívala jsem se do ZP a zaměstnavatel může prodloužit maximálně 3x to by splňoval. Jedenkrát je to do 30.6. po druhé do 30.6.2013 a po třetí do 31.12.2015. Jediné co mi nesedí tak to je délka. Je to omezené max.3roky. Už sem zaměstnaná od roku 2010. Může, když už ten PP trval z minulé úpravy začít počítat PP od začátku od 1.1.2012? A dát mi to na více jak 3 roky, protože tak by to byly 4 roky? Když je to 3x3x3? To by mi mohl pak dát klidně 9 let rovnou DU, kdyby byla paní doma se třemi dětmi.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 6. 2012 10:01

jasná (neregistrovaný)

Re: PP doba určitá a zástup za MD
      K tomu, co bylo před 1.1.2012 se nepřihlíží. Tak, jak to chce s vámi zaměstnavatel sjednat, je dle mého názoru správné.

• 22. 6. 2012 10:44

Alen B. (neregistrovaný)

ano, to že se nepřihlíží před 1.1.2012 je pravda
      pro zaměstnavatele by bylo vhodné specifikovat dobu "po dobu rodičovské a mateřské dovoledné, nejdéle do ...(max 3 roky) v případě, že do třech let nenastopí žena z mateřské zpátky do práce je nutné sepsat novou smlouvu zas max na 3 roky

• 22. 6. 2012 11:14

xy5

píšete, že máte PS na dobu určitou (od 1. 5. 2010) PO DOBU MD. Pokud stále na tuto smlouvu pracujete, tak to by znamenalo, že již dávno máte PS na dobu neurčitou, protože dotyčná, kterou jste zastupovala na MD už dávno (možná) čerpala dovolenou po MD a nyní je na RD a Vy jste měla omezenou dobu jen na její dobu čerp. MD. Takže jste další dny až doposud pracovala se souhlasem zam-tele, tudíž již máte dávno PS na dobu neurčitou. Takže to neřešte Vy, ale problém nastane asi zam-teli, až se žena vrátí z RD, tak bude mít na 1 místě 2 zam-ce.

• 22. 6. 2012 11:35

Lexa (neregistrovaný)

Napsala jsem to obecně, ale ve smlouvě mám po dobu RD ta slečně končí, ale je zase těhotná. Takže může se mnou sjednat smmlouvu jen do 31.12.2014 a pak mi musí dát od 1.1.2015 novou smlouvu do 31.12.2015? Není to blbé, že skončí pracovní poměr a hned druhý den začne ten samý? Pokud to tak je, tak to legislativci moc nevychytali. Co pak moje průměry na náhrady? BUdou se muset počítat znovu? Díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).