Re: Účtenky z r.2011 - nyní před DPPO
Můžete klidně zaúčtovat do prosince a nedělat dohadné položky.
Nárok na odpočet z DPH vám zůstane k 31.12.11 viset na účtě
343 a můžete si ho uplatnit a zahrnout do přiznání kdykoli v nasledujících 3 letech- za předpokladu, že nepoužíváte krátící koeficient.
Pokud nechcete účtovat do pokladny 2011, můžete paragony zaúčtovat v prosinci jako závazek vůči majitelce firmy 5../365 nebo jako časové rozlišení 5../383-Výdaje příšt.obd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
23. 6. 2012 18:33
Dobrý den,
majitelka firmy mi nyní před zpracováním přiznání za rok 2011 předložila hromadu účtenku z benzínek za naftu a drobné režijní nákupy do auta :-((
Nechce se mi to doúčtovat do prosince a dělat dodatečné DPH za prosinec, tak si říkám, že bych zaúčtovala z pokladny v červnu 2012 přes dohadné položky a do 2011 zaúčtovala dohadně. Dohadné položky se ale používají na náklady, které přesně neznám, já ale přesně znám? ..
Prosím je tento postup "účetně" v pořádku?