Re: mateřská a dohoda u stejného zaměstn
Děkuji moc. Podmínkou tedy je, že ta činnost musí být odlišná od té, co je v původní pracovní smlouvě?
Jsem lékařka na mateřské dovolené a pracuji v ordinaci u jiného lékaře, u kterého jsem zaměstnaná. Kdybych tedy i nadále prováděla lékařskou praxi, ale na dohodu, tak by to asi nešlo, že?
Šárka
Jste vůbec na mateřské dovolené (do 28 , resp. 37 týdnů), nejste náhodou na rodičovské dovolené ?
Asi tomu špatně rozumím - nemůžete konat u stejného zaměstnavatele stejnou činnost, z níž vám je nyní vyplácena peněžitá pomoc v mateřství. Pokud bude jiný zaměstnavatel, stejnou činnost konat můžete. Pokud bude stejný zaměstnavatel, můžete mít jenom jinou činnost.
Ano, děkuji. Myslela jsem, zda by šlo vykonávat stejnou činnost, ale ne na základě toho zaměstnaneckého poměru, ale dohody. Jelikož z toho zam. poměru mi nyní plyne mateřská dovolená. Čili stejnou činnost vykonávat třeba i na dohodu nemohu, je to tak?
Šárka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
25. 6. 2012 7:37
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné, abych pracovala na DPP nebo DPČ u zaměstnavatele, u kterého čerpám mateřskou dovolenou. Vím, že nemohu pracovat na základě pracovního poměru, ze kterého mateřskou čerpám, ale na novou dohodu o pr. práce, nebo o pr. činnosti by to šlo?
děkuji moc
Šárka