Re: Zahr. prac. cesta - kapesné
>Při pročítání diskusí týkajících se zahraničního
>stravného a kapesného jsem se tu dočetla různých výkladů. A
>teď bych ráda trochu urovnání:
>
>- kapesné - dle výroky GFŘ nárok na celé a ne z
>pokráceného stravného podle poskytnutých jídel
>- tedy např. Německo, více jak 18 hodin - stravné 45
>EUR - kapesné 18 EUR
>- Německo - 12 - 18 hodin - stravné 30 EUR - kapesné
>12 EUR
>
>A další bonbonek:
>
>doklad z hotelu - ubytování včetně snídaně - krátím
>stravené
>ubytování uvedeno zvlášť a snídaně též vyčíslena
>zvlášť - nekrátím stravné, ale částku za snídaně
>neproplácím.
>
Dělám přesně tak, jak píšete.
>Je to tak správně nebo není - otázky do pranice.
Ke kapesnému je už výklad MPSV i výklad GFŘ a z nich vyplývá, že kapesné lze zaměstnancům poskytovat do výše 40% zahr.stravného určeného podle délky strávené v zahraničí. (Nikoliv ze zkráceného zahr. str. z důvodu poskytnutí bezplatného jídla.)
Ano, kapesné podle délky strávené v zahraničí, tedy podle třetin před krácením při poskytnutí jídla, dle výkladu GFŘ, dnes jsem si zase přečetla výklad pana Janouška na Verlagu, že s výkladem GFŘ nesouhlasí , protože odporuje zákonu a toho by se mělo držet - prostě co člověk, na to jiný názor
Každý si svůj postup před FÚ musí obhájit sám a FÚ se dle mě spíše budou držet výkladu GFŘ než p. Janouška..., pokud GFŘ svůj názor nezmění. To je tak, když se zákony píší nejasně, nebo s chybným odkazem na § a technická novela určitě v brzké době nebude, protože naši poslanci řeší pro ně důležitější věci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
25. 6. 2012 12:25
Při pročítání diskusí týkajících se zahraničního stravného a kapesného jsem se tu dočetla různých výkladů. A teď bych ráda trochu urovnání:
- kapesné - dle výroky GFŘ nárok na celé a ne z pokráceného stravného podle poskytnutých jídel
- tedy např. Německo, více jak 18 hodin - stravné 45 EUR - kapesné 18 EUR
- Německo - 12 - 18 hodin - stravné 30 EUR - kapesné 12 EUR
A další bonbonek:
doklad z hotelu - ubytování včetně snídaně - krátím stravené
ubytování uvedeno zvlášť a snídaně též vyčíslena zvlášť - nekrátím stravné, ale částku za snídaně neproplácím.
Je to tak správně nebo není - otázky do pranice.