Re: Uznáno jako odpracovaná doba
Některé firmy to dělají, že při splnění určitých podmínek mají možnost vybrat třeba 3 dny placeného volna bez prokazování, na co ho použili. Mají to placené průměrem.
Jestli to tak nemůžete udělat (nevím proč by Vám to ale nešlo), tak mu to napište jako že pracoval.
To jsem přesně potřebovala vědět, že jestli prostě může - když mu to zaměstnavatel povolí - v systému mi to jde, ale chtěla jsem vědět, zda kdyby přišla kontrola, tak jestli by stačilo pouze říct, že zaměstnavatel s tím souhlasil (a on to samozřejmě potrvrdí)... Moc děkuji za informaci!!!
Jakou kontrolu máte na mysli ? Z příjmu za ten den odvedete SP,ZP,daň, tak kdo by to mohl napadnout ? Snad jedině sám zaměstnavatel, kdyby na to zapomněl...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
25. 6. 2012 16:08
Dobrý den,
například na pohřeb dává zaměstnavatel placené volno jako osobní překážky zákonné. Mám k Vám dotaz: může dát takové volno svému zaměstnanci bezdůvodně? Například někdo majiteli vyšel vztříc v některé věci a on mu za to věnuje prostě jen tak 1 den volna - ne dovolenou, ale prostě jen tak řekl, že mu mám dát volno, ale mě se nechce dopisovat hodiny, protože mi to pak pomíchá zase trošku jiné tabulky...
Předem děkuji za jakoukovliv reakci!!!