Dovolená-p.Jasná

• (neregistrovaný)

26. 6. 2012 7:14

dobrý den p.Jasná,
    prosím chtěla jsem skončit pr.poměr dohodou k 30.6.2012, ale šéf řekl že si musím nejdříve vybrat dovoleu, kterou mi spočítali na 7 dní.takže budu vlastně vybírat ještě v červenci, protože mě tento týden pořebují v prodejně (dělám v kalflandu).tak až vyberu těch 7 dní pak teprve se mnou ukončí prac.poměr?
    děkuji
    sahe

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 6. 2012 7:21

jasná (neregistrovaný)

Re: dovolená-p.Jasná
      Dobrý den,
      pokud vám řekl, že s vámi ukončí prac. poměr až budete mít vyčerpanou dovolenou, tak prac. poměr bude ukončen až si těch 7 dní vyberete. Ikdyž finančeně to podnik vyjde stejně, jestli vám ji proplatí jako nevyčerpanou nebo vám ji zaplatí jako čerpanou dovolenou, takže ještě si raději u vaší mzdové účetní ověřte, jestli jí opravdu musíte čerpat, jestli jste šéfa pochopila správně.

• 26. 6. 2012 7:53

xy5

Re: dovolená-p.Jasná
      pokud končíte PP dohodou, tak na této dohodě se musíte se zam-telem dohodnout, tzn., že skončíte v určitý den, který sjednáte (máte na ni podpis zástupce zam-tele)
      tento den (kdy končí PP) obdržíte od zam-tele zápočtový list
      protože buď skončíte v červnu nebo červenci, tak nemusí být pro zam-tele stejný objem Kč, který zaplatí za dovolenou (buď proplacenou nebo čerpanou) - pokud by byla zaplacena v červnu, průměr by byl spočítaný z období za leden - březen (průměr pro II.Q), pokud bude zaplacena v červenci ,průměr bude placený z období za duben - červen (průměr platný pro III.Q)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).