Re: Penzijní připojištění
Teď bych mu nepřispívala nic, dokud se to nesrovná po správnosti , až to bude srovnané, začala bych přispívat 300,-Kč měsíčně - celkem aby dostal za rok příspěvek ve výši 3 600,-Kč.
Moc dobře to teda nemáte sjednané, myslím, že zaměstnanec nemá ani povinnost dávat vám nahlédnout do výpisu.
Re: Penzijní připojištění
Já bych to taky tak viděla až doplatí rozdíl 6měsíců x Kč201,- (je to tak? za rok 2012)tak od té doby pouze Kč 300,-.Jsme malinká firma spíše rodina a vzali jsme si loni člověka a ten se takto zachoval.Přišlo se na to až když na něho byla uvalena exekuce a uhodili jsme na něho. Teď to udělám že mu budu rovnou strhávat peníze z výplaty.Děkuji moc jsem tu z toho nešťastná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 6. 2012 6:47
Prosím o radu,
máme v práci předpis že zaměstnavatel bude platit příspěvek pokud si zaplatíme méně než Kč 300,- tak on zaplatí Kč 300,-
pokud nad Kč 300,- on zaplatí Kč 500,-
Zaměstnanec mi dal smlouvu kde je uvedeno že si platí Kč 400,- tak firma přispívala Kč 500,-.Teď jsem po něm chtěla nahlédnout do výpisu (máme to ve směrnici) a on si platí jen Kč 100,-.
Mám to nechat a letošek mu doplatit jen Kč 600,- a bude to vycházet na rok Kč 3600,- nebo mi poraďte jak mám postupovat.
Ještě se nám nestalo že by nás zaměstnanec takto vědomě balamutil.
Děkuji za radu