Re: Ukončení HPP,prodloužení na dobu urč
To ještě někdo dělá, že dá první smlouvu hned na dobu neurčitou? Musí to být první smlouva, když byla zkušební dobu.
My se můžeme jenom dohadovat - teřba je ta druhá smlouva na jinou činnost, a proto, aby mohla být sjednána zkušební doba, tu první ukončí.
K dotazu- takto vám může prodloužit pracovní smlouvu pouze 2x, púoprvé tedy od 10.7., podruhé od 1.11.. Další prodloužení už musí být buď na neurčito, nebo vás už nezaměstná, nebo vás zaměstná na některou z dohod.
My se můžeme jenom dohadovat - teřba je ta druhá smlouva na jinou činnost, a proto, aby mohla být sjednána zkušební doba, tu první ukončí.
K dotazu- takto vám může prodloužit pracovní smlouvu pouze 2x, púoprvé tedy od 10.7., podruhé od 1.11.. Další prodloužení už musí být buď na neurčito, nebo vás už nezaměstná, nebo vás zaměstná na některou z dohod.
====
Původní smlouva je na dobu neurčitou. Protože zaměstnavateli byla odřeknuta práce, kterou měl nasmlouvanou, tak raději rychle ve zkušební době se mnou skončí a uzavře novou již na dobu určitou,
kterou bude případně prodlužovat podle toho kolik bude nebo nebude mít práce. Mám ještě dotaz, jakmile se mnou uzavře smlouvu novou na dobu určitou, může být zase zkušební doba ? Moc Vám všem děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 6. 2012 7:39
Nastoupil jsem do HPP 10.4.2012. Zaměstnavatel mi ukončí PP ve zkušební době 9.7.2012 z důvodu, že nebude mít dostatek práce. Od 10.7.2012 mi chce dát novou prac.smlouvu na dobu určitou a to jen do 31.10.2012. Potom se prý uvidí a kdyžtak mi zase smlouvu bude prodlužovat třeba jen po čtvrt roku. Jak dlouho to takhle se mnou může dělat ? Děkuji za odpovědi.