Re: Pracovní doba - písemě
Omlouvám se, ale motám se v tom strašně. Myslela jsem, že pokud je délka směn stejná, tedy i týdenní pracovní doby, rozpis dělat nemusím. Stačí jen plánovací kalendář. Ale každá směna je jiná ranní, odpolední nebo noční - takže dělat rozpis asi musíme. Moc Vás Pájo prosím o ujasnění - nejsem z toho moc moudrá. Předem Vám moc děkuji za Vaši radu a pomoc
koukám, že asi zam-tel zase hodil na hlavu Vám jako(účetní, mzdovka,nebo co děláte), řešení problému, který nikdo jiný neumí nebo tam asi ani nikdo jiný není.
-mzd.výměr- obsahuje stanovení mzdy a dalších náležitostí mdových(příplatky, příp. náhrady)- neurčuje pr. dobu a její rozdělení
-§ 84- písemný rozvrh- forma není určena, takže využití plán. kalendáře, nějakým srozumitelným způsobem je možné
- v závěru tohoto § je uvedeno: pokud se se zaměstnancem nedohodne na jiné době seznámení- tak toho využijte a dohodněte se pís. formou, že seznámení stačí třeba 3 dny pís. rozpisem podle pl. kalendáře a musí to stačit.
- dále je možno k stanoení PD využít pís.informaci zam-tele, ale ta nemůže nahradit rozvrh pr. na nějaké období.
Pokud je moje úvaha o Vaší pr. náplni správná, tak Vás lituji, setkávám se s tím každou chvíli u klientů, že hází na hlavu pracovnici na pozioci účetní všechno , pr. smlouvy, obch. smlouvy, pak její náplň , vn. směrnice atd. a chudák ženská je pak na mašli. To vše jen kvůli úsporám, aby pan podnikatel měl na bavoráky pro celou rodinu, dovolené 3x do roka v Karibiku atd.
klídek a pevné nervy, v českém kapitalismu se někdy nedá ani dýchat, natož přežívat.
Logistika je balení věcí, skladování, plánování dopravy, doprava a tak.
Pájo, ne všichni podnikatelé mají bavoráky a jezdí do Karibiku. Naopak - často se podnikatel na dovolenou narozdíl od svých zaměstnanců několik let nedostane. Jsou také malé firmy, které si nemůžou dovolit na každou oblast odborníka. Tam člověk musí mít široký záběr a zvládat více problematiky. A mnohdy toto zpočátku dělá podnikatel sám nebo rodinný příslušník a až jim to přeroste přes hlavu, tak si na to někoho najmou. A ten, koho si najmou, buď to všechno zná a na tu práci se troufá nebo ne - a pak ji nemá brát. Pokud ji vezme, tak musí koukat, aby se rychle doučil. Takže se vůbec nedivím těm dotazům a pokud se někdo nějak "nesmyslně" zeptá, má se mu dostat vysvětlení a rady a ne pokárání, že se ptá blbě. Vždyť těmi odpověďmi se hodně z nás učí.
-školení mi netřeba, můj rádoby dotaz k log. byl blbý pokus o vtip, asi nevyšel
-těch s bavoráky znám hodně
-těch, kteří se hrnou do práce za každou cenu, aniž by byli taky ochotni se sami vzdělávat a pak tady naříkají , znám taky několik a z vlastní praxe hodně
-snad jsem se nikoho nedotkl s pokáráním a snažil jsem se poradit.
Já znám zase dost těch, kteří shání práci a makají od pondělí do neděle, mají Škodovky a jejich zaměstnanci jezdí bavorákama k moři (no tak dobře, bavorákama zrovna ne, ale novýma Nissanama jo). To kárání patřilo k jinému příspěvku.Já jsem to nemyslela zle, ale kolikrát mně přijdete takový dost ostrý.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
27. 6. 2012 9:37
Dobrý den, pokud mám na mzdovém výměru uvedeno, že zaměstnanec bude pracovat v týdnu 37,5h - rovnoměrné rozvržení pracovní doby ale tři směný provoz - každý den může být jiný - ranní, odpolední nebo noční, je zaěstnavatel povinný vypracovat rozpis směn, nebo stačí doložit např. plánovací kalendář a určenou týdení dobu.
Předem moc děkuji za odpověď