Re: Pracovní doba - písemě
Omlouvám se, ale motám se v tom strašně. Myslela jsem, že pokud je délka směn stejná, tedy i týdenní pracovní doby, rozpis dělat nemusím. Stačí jen plánovací kalendář. Ale každá směna je jiná ranní, odpolední nebo noční - takže dělat rozpis asi musíme. Moc Vás Pájo prosím o ujasnění - nejsem z toho moc moudrá. Předem Vám moc děkuji za Vaši radu a pomoc
koukám, že asi zam-tel zase hodil na hlavu Vám jako(účetní, mzdovka,nebo co děláte), řešení problému, který nikdo jiný neumí nebo tam asi ani nikdo jiný není.
-mzd.výměr- obsahuje stanovení mzdy a dalších náležitostí mdových(příplatky, příp. náhrady)- neurčuje pr. dobu a její rozdělení
-§ 84- písemný rozvrh- forma není určena, takže využití plán. kalendáře, nějakým srozumitelným způsobem je možné
- v závěru tohoto § je uvedeno: pokud se se zaměstnancem nedohodne na jiné době seznámení- tak toho využijte a dohodněte se pís. formou, že seznámení stačí třeba 3 dny pís. rozpisem podle pl. kalendáře a musí to stačit.
- dále je možno k stanoení PD využít pís.informaci zam-tele, ale ta nemůže nahradit rozvrh pr. na nějaké období.
Pokud je moje úvaha o Vaší pr. náplni správná, tak Vás lituji, setkávám se s tím každou chvíli u klientů, že hází na hlavu pracovnici na pozioci účetní všechno , pr. smlouvy, obch. smlouvy, pak její náplň , vn. směrnice atd. a chudák ženská je pak na mašli. To vše jen kvůli úsporám, aby pan podnikatel měl na bavoráky pro celou rodinu, dovolené 3x do roka v Karibiku atd.
klídek a pevné nervy, v českém kapitalismu se někdy nedá ani dýchat, natož přežívat.
Logistika je balení věcí, skladování, plánování dopravy, doprava a tak.
Pájo, ne všichni podnikatelé mají bavoráky a jezdí do Karibiku. Naopak - často se podnikatel na dovolenou narozdíl od svých zaměstnanců několik let nedostane. Jsou také malé firmy, které si nemůžou dovolit na každou oblast odborníka. Tam člověk musí mít široký záběr a zvládat více problematiky. A mnohdy toto zpočátku dělá podnikatel sám nebo rodinný příslušník a až jim to přeroste přes hlavu, tak si na to někoho najmou. A ten, koho si najmou, buď to všechno zná a na tu práci se troufá nebo ne - a pak ji nemá brát. Pokud ji vezme, tak musí koukat, aby se rychle doučil. Takže se vůbec nedivím těm dotazům a pokud se někdo nějak "nesmyslně" zeptá, má se mu dostat vysvětlení a rady a ne pokárání, že se ptá blbě. Vždyť těmi odpověďmi se hodně z nás učí.
-školení mi netřeba, můj rádoby dotaz k log. byl blbý pokus o vtip, asi nevyšel
-těch s bavoráky znám hodně
-těch, kteří se hrnou do práce za každou cenu, aniž by byli taky ochotni se sami vzdělávat a pak tady naříkají , znám taky několik a z vlastní praxe hodně
-snad jsem se nikoho nedotkl s pokáráním a snažil jsem se poradit.
Já znám zase dost těch, kteří shání práci a makají od pondělí do neděle, mají Škodovky a jejich zaměstnanci jezdí bavorákama k moři (no tak dobře, bavorákama zrovna ne, ale novýma Nissanama jo). To kárání patřilo k jinému příspěvku.Já jsem to nemyslela zle, ale kolikrát mně přijdete takový dost ostrý.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
27. 6. 2012 9:37
Dobrý den, pokud mám na mzdovém výměru uvedeno, že zaměstnanec bude pracovat v týdnu 37,5h - rovnoměrné rozvržení pracovní doby ale tři směný provoz - každý den může být jiný - ranní, odpolední nebo noční, je zaěstnavatel povinný vypracovat rozpis směn, nebo stačí doložit např. plánovací kalendář a určenou týdení dobu.
Předem moc děkuji za odpověď