Re: DPH u zálohových faktur
správně je:
dostanete zálohovku, zaplatíte
dostanete daňový doklad k přijaté platbě, uplatníte si dph
dostanete vyúčtovací fakturu, kde je odečtena záloha
budou tři situace, pokud je zálohovka přesně shodná s vyúčtovací, pokud je vyúčtovací vyšší nebo pokud je vyúčtovací nižšší, když je vyšší nebo nižší, tak tam je rozdíl v dph, ještě je možnost, že vám daň. doklad k přijaté platbě nezašlou, to je sice špatně, ale některé firmy jsou prostě takové....
když by byly úplně stejné částky
tak třeba takto:
zálohovka - úhrada z banky 314/221
daň. doklad k přijaté platbě 343/314
faktura přijatá vyúčtovací za mat., kdy je částka stejná 111/321 a 321/314
ale všechno byste měla mít na dokladech, stačí jenom zaúčtovat odchozí platbu, daň. doklad a na přijaté faktuře by mělo být vše vyčísleno a stačí se toho držet
vemte si papír, nakreslete si téčka a dopátráte se
psala jsem ve spěchu, snad jsem se nespletla :-)
Bohužel spletla :-) Na téčka vám vaše zaúčtování rozhodně nevyjde.
úhrada zál fa 314/221, účtování DD k přijaté platbě: 31401/314, 343/314, Fa přijatá 0,1,5../321, 343/321, 321/31401, 321/343
Ještě můžete mít zálohu v režimu PDP, pak se DD k platbě nevystavuje, tudíž ani neúčtuje.
Co říkáte na takovou zálohovou fakturu, kde je napsáno "záloha - daňový doklad", je uvedeno i DUZP (samozřejmě se liší ode dne úhrady), dodavatel tvrdí, že po zaplacení se doklad stává daňovým dokladem a odkazuje na paragraf v zákoně o platebním kalendáři.
Já jsem si z takového dokladu DPH nenárokovala.
Re: DPH u zál. fa x platební kalendář
Dodavatel nemá pravdu. Zák. o DPH říká, že po úhradě zálohy je dodavatel (ne vedoucí DE) povinen vystavit Daňový doklad k platbě. A platební kalendář je něco úplně jiného. On vám vystavil zálohu, NE platební kalendář. Také bych si s takové zálohy po jejím uhrazení žádné DPH nenárokovala. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
27. 6. 2012 9:43
DPH dotaz
Obdržím postupně 2 zálohové faktury na mat. a pak konečnou už jen na doplatek bez odpočtu záloh. Jedna záloha byla uhrazena a 2, nebyla.
Jak to učtovat - zálohy a konečnou fa i z hlediska hlavně DPH.
Začátečnice. Děkuji