Re: zamětnankyně na další rodičák
Ano, to hned po mateřské před rodičovskou.
tak to je škoda, mohla jste jí čerpat teď. Takhle vám nezbývá než se pokusit se zaměstnavatelem dohodnout na neplaceném volnu (myslím, že vzhledem k vašemu stavu by s ním mohl souhlasit) nebo nastoupit na nemocenskou. Ošetřovné na dítě vám lékař vystaví pouze pokud by bylo dítě nemocné, nevystaví ho proto, že nemáte školku a nemáte hlídání. Na PPM můžete nastoupit 6-8 týdnů před dnem porodu.
raději nespoléhejte na to, že Vám zam-tel umožní čerpat neplac. volno
spíš se bude snažit o to, abyste sama ukončila PP dohodou nebo bude trvat na tom, abyste nastoupila zpět do práce
přeci jenom je to pro zam-tele nevýhodné, pokud Vám umožní čerpat neplac. volno, protože stále budete v prac. poměru a za dobu mat. dovolené Vám vznikne nárok na dovolenou (další náklady pro firmu) a bude Vám muset držet místo další roky než se vrátíte z další MD + RD a pak Vám třeba bude muset dávat odstupné, protože pro Vás nebude mít místo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
27. 6. 2012 9:59
Dobrý den, prosím Vás, jsem na rodičovské dovolené, čekám druhé dítě. Prvnímu dítěti budou tři roky v červenci, na mateřskou půjdu koncem srpna. Nevyjde mi to asi o 3 týdny, ukončení rodičáku a nástup na mateřskou. Musím vyřešit, co s těmi 3 týdny. Jaké jsou možnosti? Buď neplacené volno, ale to se bojím, že mi zaměstnavatel nedá. Pak bych musela nastoupit, ale jelikož mám dcerku stále nemocnou, nastoupila bych a stejně bych měla ošetřování. Co je pro mě výhodnější? Neplacené volno nebo ošetřování? Z jakého průměru by seí ošetřování platilo, z těch pár dní, co bych odpracovala? Ptám se tak proto, protože s ošetřováním na 100% počítám (nemám hlídání). A nepřijdu nástupem o lepší průměr na mateřskou od zamětnavatele? Takhle počítám, že budu mít stejný průměr jako u první mateřské.
Děkuji za radu Lenka