Re: Pracující studentka - sleva??
Pokud Vám není ještě 26 let a studujete, tak máte nárok na daňovou slevu na studenta a rodiče mají nárok na zvýhodnění na dítě.
Ovšem jaké jsou podmínky pro poskytnutí studentského jízdného, to si ověřte u toho dopravního podniku. Není mně ale jasné, jak by vůbec dopravní podnik mohl zkontrolovat, jestli dotyčný student pracuje trvale, nárazově nebo vůbec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
8. 9. 2012 20:25
Dobrý den,
dnes jsem při vyplňování žádosti o poskytnutí slevy na studentské časové jízdné narazila na problém. Jsem studentka vysoké školy a během studia si přivydělávám jakožto asistentka na poloviční úvazek. Doteď jsem si myslela, že mám stále nárok uplatňovat slevu, jakožto student, avšak v dané žádance mě zarazila věta: Prohlašuji že nejsem studujícím trvale výdělečně činným podle § 10 zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů. Zákon jsem si přečetla, ale nejsem z něj zrovna moc moudrá. Znamená to, že i když pracuji na poloviční úvazek, veškeré slevy pro studenty jdou mimo mě???
Předem děkuji za Vaše reakce a vysvětlení.
T.