Re: nevyplacené odstupné - chyba v tisko
a není už po termínu, kdy mohl na ÚP žádat o nevyplacené mzdy? To si měl otec zařizovat hned, pokud byla firma v insolvenci a bylo možné na ÚP požádat o tyto nevyplacené mzdy. Ať otec okamžitě dojde se všemi papíry, které má, na ÚP a pozeptá se, co vlastně chybí nebo zda již není pozdě. Pokud je firma v likvidaci, tak má likvidátora - to zjistíte na www.justice.cz, zadáte buď název firmy nebo IČO. Tam zjistíte o likvidované firmě vše potřebné. Otec také může požádat o vratku daně, takže by si měl od zam-tele vyžádat potvrz. o zdanit. příjmech. Obdržel od zam-tele ELDP? Ten je také důležitý.
Re: nevyplacené odstupné - chyba v tisko
nejedná se o insolvenci, je to ten nový papír, kdy úřad práce poskytuje dle novely zákona o zaměstnanosti odstupné 65 % pokud jej nedostal, jelikož z tohoto důvodu se mu posunuje podpora. Doklady donesl včas, ale že tam má špatné datum a toto je můj dotaz. Zda po přečtění tohoto odstavce mám pravdu já nebo úřad práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 9. 2012 14:29
zaměstnavatel dal otci doklad o tom, že mu nevyplatil odstupné. Konec PP byl ke dni 31.3.
doklad také vyplnil, že odstupné nevyplatil v tomto termínu. Nyní úřad práce nechce vyplatit ani těch 65 % náhrady. Prosím četla jsem si ten zákon je tam napsáno "anebo v den skončení pracovního nebo služebního poměru" což znamená, že i když tento doklad vystavil ke dni 31.3. myslím si, že by v tom neměl být problém, když se takto domluvili a bylo jasné, když má všude dluhy a když neplatil několik měsíců mzdu, že ani odstupné nebude. Prosím jak se bránit. Mám šanci, že mám v tomto pravdu?
Děkuji. Nyní již zam-el nezvedá telefon, takže jiný formulář nebude.
§ 44b
(1) Uchazeči o zaměstnání, kterému vznikl nárok na podporu v nezaměstnanosti, ale odstupné, odbytné nebo odchodné mu nebylo vyplaceno po skončení pracovního nebo služebního poměru v nejbližším výplatním termínu určeném u zaměstnavatele pro výplatu mzdy nebo platu anebo v den skončení pracovního nebo služebního poměru, poskytne Úřad práce kompenzaci za dobu od zařazení do evidence uchazečů o zaměstnání do uplynutí doby uvedené v § 44a. Podpora v nezaměstnanosti se poskytne uchazeči o zaměstnání až po uplynutí doby, za kterou byla poskytnuta kompenzace podle věty první.